Aktuelno

Uručena donacija humanitarnog turnira “DMF Office za majke i djecu ONKOLOGIJE UKC-a Tuzla”

Jučer se u Tuzli uspješno odigrao prvi humanitarni odbojkaški turnir  „DMF Office za djecu i majke ONKOLOGIJE UKC-a Tuzla“ , a već danas izvršena je primopredaja poklona za koje se igralo.

Turnir je uspješno prošao, a organizatori i učesnici bili su oduševljeni velikim brojem ljudi koji se jučer našao na Telixu i podržao ovu priču. Očekivali su mali turnir, a na kraju se desilo da u njemu učestvuju čak 22 ekipe.

Radio Kameleon bio je dio organizacionog turnirskog tima a svoju sreću, što su ponovno mogli učiniti pozitivnu stvar za mališane kojima je to najpotrebnije, nisu mogli sakriti.

Sva prikupljena sredstva odmah su iskorištena i podijeljena na dva dijela: prvi je za kupovinu dječije opreme za ONKOLOŠKI DJEČIJI ODJEL UKC-a, (play tablete sa igricama za djecu, igrice, prenosive laptope za igranje u krevetu…) što  će im omogućiti kvalitetnije i zabavnije provođenje vremena na odjelu, a drugi za plaćanje kotizacije za takmičenje djece Akademije u Federealnoj ligi.

“Realizirali smo jedan za nas izuzetno veliki projekat u kojem smo kupili za djecu Onkologije i hematologije UKC Tuzla tablete i laptope na kojima će se moći  instalirati igrice, na kojima će moći učiti i nadam se da ćemo tako uspjeti im pomoći da im dani budu kraći i da ih lakše podnesu.” – kazao je Almir Žilić, organizator.

Kaže da je zavodoljan kako je turnir prošao.

“Izuzetno smo zadovoljni odzivom lokalne zajednice, žena… Ja sam iznenađen koliko su žene organizovane u kantonu.” – rekao je Almir.

Sve ovo će zasigurno pomoći mališanima da njihovi dani brže prođu, budući da jako često njihov oporavak traje dugo.

“Liječenje je uglavnom dugotrajno, pa određeni vremenski period od nekoliko mjeseci, pa čak i godinu dana provedu u bolnici i svakako će ova donacija pomoći da to vrijeme što bolje provedu, da uz laptope više nauče i da im to pomogne u zaboravljanju svoje bolesti i što bržem oporavku.” – rekao je dr.med.sc. Edin Husarić, načenik klinike za dječije bolesti.

Na vrh