Sport

Upriličen prijem za predstavnike Gimnastičkog kluba Tuzla, Gimnastičkog kluba Jarfalla iz Štokholma i Fondacije Sports for Children iz Holandije

U Gradskoj upravi Tuzla, u utorak, 27. februara, upriličen je prijem za predstavnike Gimnastičkog kluba Tuzla, Gimnastičkog kluba Jarfalla iz Štokholma i Fondacije Sports for children iz Holandije. Goste je primio pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, Vedran Lakić, sa saradnicima.

U ime gimnastičkog kluba Tuzla, Almir Atiković i Zerin Emić, zahvalili su za pomoć i podršku koju Grad Tuzla pruža ovom klubu i razvoju gimnastičkog sporta u Tuzli. Prisutne su upoznali i sa aktivnostima koje se provode na pripremama za održavanje međunarodnog gimnastičkog turnira u Tuzli.

Treneri gimnastičkog kluba Jarfalla iz Štokholma, Oana Marija i Henrik Myhrvold, naveli su da im je veoma drago što su u posjeti prijateljima iz Tuzle, te da takmičarke, Stella Stolinski, Ida Andersson, Nova Losman, Antonia Myhrvold i Lea Myrhvold, svoje sportske pripreme trenutno obavljaju u Tuzli.

Predstavnik holandske fondacije Sports for Children, Stefan Groothuis, istakao je veoma dobru saradnju sa gimnastičkim klubom Tuzla, ostvarenu kroz projekat nabavke gimnastičke opreme. Radi se o fondaciji koja, prema njegovim riječima, u Holandiji, posjeduje veliku količinu polovne sportske i gimnastičke opreme, a jedan dio namjerava donirati gimnastičkom klubu Tuzla.

Ranije je, zahvaljujući predstavnici Gimnastičke federacije Švedske, Pie Boden ovom klubu donirano i 150 gimnastičkih trikoa, čija je pojedinačna vrijednost oko 100 eura.

Pomoćnik gradonačelnika za Službu za ekonomski razvoj i društvene djelatnosti, Vedran Lakić, zahvalio je predstavnicima gimnastičkog kluba Tuzla na uspješnoj organizaciji i radu kluba, ističući koliko je gimnastika, kao bazni sport, veoma bitna za razvoj sportista i djece u Tuzli. Kako je istakao, kroz projekat saradnje sa holandskom fondacijom i sportskim klubom iz Štokholma, nastavljena je međunarodna saradnja sportskih kolektiva iz Tuzle. U ime gradonačelnika i građana, zahvalio je gostima iz Švedske i Holandije, na ukazanom povjerenju i poštovanju koje su ukazali prema građanima Tuzle.

Na vrh