BiH

Upravni odbor BHRT-a: Blokadom i otežanim funkcioniranjem BHRT-a dovedeno je u pitanje participiranja i BiH kao države

RADIOTELEVIZIJA BOSNE I HERCEGOVINE / BHRT

UPRAVNI ODBOR

SARAJEVO, 29. 4. 2022.

PRIOPĆENJE

 

Upravni odbor BHRT-a pozdravlja raspravu u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH o stanju u ovom javnom servisu. Neizvjesna situacija i financijska blokada traže žurna rješenja.

 

U informaciji koju smo poslali Parlamentarnoj skupštini BiH pojasnili smo cjelokupno, složeno stanje koje je ponajviše prouzrokovano nagomilanim dugovanjima entitetskih televizija.

 

Višemilijunska dugovanja, te neriješeni sudski sporovi doveli su do nemogućnosti funkcioniranja Radiotelevizije BiH, javnog bosanskohercegovačkog emitera jedinog medijskog pogleda BiH u Europsku uniju, jer je upravo ovaj javni servis član EBU-a.

 

Blokadom i otežanim funkcioniranjem BHRT-a dovedeno je u pitanje participiranja i BiH kao države u mnogim međunarodnim, medijskim organizacijama.

Kao što smo istaknuli i u informaciji Parlamentu upravo je BHRT, javni servis BiH jedan od 14 uvjeta za članstvo BiH u Europskoj uniji.

 

Pozdravljamo još jednom raspravu o stanju na BHRT-u na državnom Parlamentu kao i prijedloge zastupnika, te još jednom pozivamo na žurna rješenja kako bi se trajno riješilo financiranje BHRT-a i time osigurali normalni uvjeti za rad.

Upravni odbor BHRT-a će nastaviti sukladno svojim ovlastima i mogućnostima tražiti unutar BHRT-a rješenja za opstanak i budućnost ovog javnog emitera, navodi se u priopćenju Upravnog odbora BHRT-a.


Komentari

Na vrh