Tuzlanski kanton

Uprava policije/PU Tuzla – Uhapšen S.A. iz Tuzle zbog 15 krivičnih djela Teške krađe

Poduzimajući višemjesečne planske, operativno-taktičke mjere i radnje na prevenciji, suzbijanju i rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih u ranijem periodu, policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su operativnim radom na terenu identifikovali izvršioce više krivičnih djela Teška krađa, počinjenih nad porodičnim kućama na području gradova Tuzla i Srebrenik.

S tim u vezi, danas 15.3.2024.godine policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla su, u saradnji sa PU Srebrenik i Jedinicom policije za specijalnu podršku Uprave policije MUP TK-a, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli izvršili pretrese na tri lokacije na području grada Tuzla, kojom prilikom su kod lica S.A., rođen 1967.godine iz Tuzle pronađeni predmeti koji potječu iz pomenutih krivičnih djela: novac, zlatni nakit, odjevni predmeti i mobilni telefoni. Za drugim licem, koje se takođe sumnjiči za počinjenje navedenih krivičnih djela, je na osnovu naredbe Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, raspisana operativna potraga.

Nakon izvrešnih pretresa, policijski službenici OKP PU Tuzla su oduzeli slobodu licu S.A., koji će nakon kriminalističke obrade danas, uz Izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ukupno 15 krivičnih djela Teška krađa iz člana 287. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine (od kojih 7 na području grada Tuzla i 8 na području grada Srebrenik).

Na vrh