Tuzlanski kanton

Uprava policije – Pronađena opojna droga, jednom licu oduzeta sloboda

Dana, 26.02.2024.godine na području grada Gračanica, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u saradnji sa policijskim službenicima PU Gračanica, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, a postupajući po naredbi Općinskog suda Gračanica, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata i motornog vozila koje koristi S.M., rođen 1994.godine nastanjen na području grada Gračanica.

 

Prilikom pretresa, pronađeno je i oduzeto oko 50 grama bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, oko 15 grama biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Cannabis sativa” i dvije digitalne vage za precizno mjerenje.

 

Licu S.M. je oduzeta sloboda i isti je priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Nakon kompletiranja predmeta i izvršenih vještačenja oduzetih materija S.M. će biti uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Na vrh