Tuzlanski kanton

Uprava policije – Oduzeto oko 1,2 kg opojne droge, jednom licu oduzeta sloboda

Dana, 27.02.2024.godine na području Doboj Istoka, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a/Sektor kriminalističke policije/Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga su, u saradnji sa policijskim službenicima PU Gračanica, radeći na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, kontrolisali putničko motorno vozilo u kojem se nalazila M.H., rođena 1981.godine nastanjena u Doboju. Prilikom pregleda vozila, kod navedene osobe je pronađeno jedno veće pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “amfetamin speed”, u količini od oko 1200 grama (1,2 kg).

 

M.H. je oduzeta sloboda i ista je privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Nakon kompletiranja predmeta i izvršenih vještačenja oduzete materije M.H. će uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje.

Na vrh