Kult(ura)

Upis novih članica u Ženski vokalni ansambl Iskre

Ženski vokalni Ansambl “Iskre” Tuzla organizuje prijem novih članica za glasove alt, sopran i mezzosopran. Audicija će biti održana u UTORAK, 28.01.2020. godine u 19.00 sati, u Domu mladih Tuzla, u sklopu JU Centar za kulturu Tuzla (ulaz u Dom mladih, drugi sprat, “sala sa ogledalima”).
Princip audicije je jednostavan i lak za kandidatkinje – uz kratko predstavljanje, testirat će se raspon glasa ponavljanjem zadatih muzičkih sekvenci. Kandidatkinje trebaju pripremiti i minimalno dvije strofe pjesme po vlastitom izboru.
Ansambl „Iskre“ je poznat po svojoj tradiciji dugoj preko 40 godina, kao i po velikom broju nastupa i gostovanja, te mnogim izgrađenim mostovima prijateljstva i saradnje.

Članstvo u Ansamblu podrazumijeva, između ostalog, i obilje lijepog druženja, putovanja, užitak pjevanja i jednu lijepu energiju. Svi koji cijene horski način pjevanja, vole i znaju da pjevaju i spremni su da hor dožive i zavole i van ustaljenih horskih okvira su dobro došli.
Više informacija o Ansamblu možete pronaći na Facebook stranici: Ansambl Iskre ili se možete javiti na broj telefona 063/039-699.

Na vrh