Tuzla

Upis mališana u Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla

Počela je školska godina, s tim i aktivnosti u Muzičkom obrazovnom centru ” Lege Artis” Tuzla pa tako i u Dječijem horu “Lege Artis” Tuzla. Naše probe se održavaju svaki ponedeljak i petak od 18:00 – 19:00 kada se vrši i upis mališana najdraži dječiji ansambl.

 

Pozivamo sve zainteresovane mališane uzrasta od 3 do 12 godina da nam se pridruže i postanu dio naše raspjevane ekipice.

 

Dječiji hor „Lege Artis“ Tuzla prošle sezone  se posebno istakao na brojnim cjelovečernjim  koncertima te obilježavanju mnogih manifestacija.

 

Dječijim horom rukovodi magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja maestro Jasmin Hasić dok su njegovi asistenti profesori razredne nastave sa iskustvom kako u pedagoškom radu tako i u dugogodišnjem angažmanu u brojnim horskim/pjevačkim ansamblima u Tuzli, prof. Ljiljanka Petrović i prof. Andrea Ilić koje uveliko pomažu da se djeca adaptiraju na novu sredinu, uspješan rad i organizaciju lijepih događaja za djecu i mimo proba.

 

Cilj nam je da djeca svoje vrijeme provedu kreativno i kvalitetno i da se kroz pjevanje i vježbanje zabave a na nama je da im pružimo adekvatnu obuku kao i nastupe.

 

Muzika omogućava tijelu i umu da rade zajedno. Izlaganje djece muzici tijekom ranog razvoja pomaže im da nauče zvukove i značenja riječi, potiče kreativnost i maštu.

 

Pjevanje u horu potiče socijalizaciju i jača samopouzdanje kod djece.

 

Kako bi dobili sve potrebne informacije o radu Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla pozovite na broj telefona 061-679-619.

 

Započnite sa nama muzičku avanturu.

Komentari
Na vrh