Tuzla

Upis djece u Školu klavira i Dječiji hor „Lege Artis“ Tuzla

Prošli su praznici ,  odmorili smo se i sad smo spremni za nove radne pobjede sa našim aktivnostima  u Muzičkom obrazovnom centru ” Lege Artis” Tuzla. Probe naših ansambala se održavaju ponedjeljkom i četvrtkom.

Pozivamo sve zainteresovane mališane uzrasta od 3 do 13 godina da nam se pridruže i postanu dio naše raspjevane ekipice.

Isto tako u Školu klavira se mogu upisati djeca uzrasta od 4 do 14 godina.

Upis počinje 5.1.2023, ali ćemo kontinuirano vršiti upis svaki ponedeljak i četvrtak do popunjena kapaciteta.

Dječiji hor „Lege Artis“ Tuzla prošle godine  se posebno istakao na brojnim cjelovečernjim  koncertima te obilježavanju mnogih manifestacija.

Polaznice Škole klavira “Lege Artis” Tuzla su imale svoj prvi nastup koji je bio jako uspješan.

Dječijim horom  i školom klavira rukovodi  magistar muzičkih umjetnosti iz oblasti dirigovanja maestro Jasmin Hasić dok su njegovi asistenti profesori razredne nastave sa iskustvom kako u pedagoškom radu tako i u dugogodišnjem angažmanu u brojnim horskim/pjevačkim ansamblima u Tuzli, prof. Ljiljanka Petrović i prof. Andrea Ilić .

Rano izlaganje djece muzici, posebno klasičnoj ima uticaj na razvoj perceptivnih vještina što kasnije utiče na izražavanje, jezičke sposobnosti, doživljaj prostora i finu motoriku.

Muziciranje u grupi sa drugom djecom je dobar način da se razvije osjećaj pripadnosti kod djece, da se prevaziđe stidljivost i povučenost jer se kroz neverbalnu komunikaciju približavaju drugoj djeci i integrišu u zajednicu.

Kako bi dobili sve potrebne informacije o radu Dječijeg hora   i Škole “Lege Artis” Tuzla pozovite na broj telefona 061-679-619.

Započnite sa nama muzičku avanturu u ugodnoj i produktivnoj atmosferi.

Na vrh