Lični stav

Uobičajena praksa u Tuzli već decenijama! Tuzla je jedini „grad“ koji je ukinuo sva prava odlučivanja građana i Vijećnika 40. mjesnih zajednica

Prethodni lokalni izbori su uveliko poodmakli, nakon kojih je „Gradsko Vijeće“ Tuzla razriješilo dužnosti dotadašnje Vijećnike Mjesnih zajednica, što je i logično, no, neshvatljivo je da još uvijek nije imenovalo nove Vijećnike mjesnih zajednica, niti ima naznake, čime su već po tko zna koji put ispoljili svoju bestijalnost po pitanju (ne)poštivanja ljudskih (biračkih) prava, (ne)diskriminaciji, ekonomskim i socijalnim pravima, promociji osnovnih sloboda, slobode vjere ili vjerovanja i niz drugih prava odredbama OSCE-a i Institucije ombudsmena/ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine, za koje „Gradsko Vijeće“ Tuzla po običaju i ne mari, a da zbog toga ne snosi odgovornost. Uobičajena praksa u Tuzli već decenijama!

 

goran stojak

Bivši predsjednik MZ Bukinje Goran Stojak je pristao na kratku izjavu u kojoj između ostaloga kaže:

„Navodno „gradsko“ Vijeće Tuzla pregovara oko izbora i imenovanja Vijećnika MZ-a „grada“ Tuzle i, trebalo bi biti riješeno do kraja mjeseca veljače tekuće 2021. godine, a, gledajte ovo: Rasprava o usvajanju budžeta je za petnaestak dana. Dakle, Vijećnike niti građane mjesnih zajednica „grada“ Tuzla i ovaj put nitko ne pita ni za šta. Tko je ovdje lud“?

                Dakle, Tuzla je jedini „grad“ koji je ukinuo sva prava odlučivanja građana i Vijećnika 40. mjesnih zajednica u kojima uobičajeno naredbe „gradskog“ Vijeća Tuzla izvršava 22 tajnika a da nemaju povjerenika niti predsjednika, što smo se osobno uvjerili posjetom prostorijama MZ-e Bukinje sa sjedištem u Rapačama, gdje smo naišli na zaključana vrata.


Komentari
Na vrh