Uobičajena praksa u Tuzli već decenijama! Tuzla je jedini „grad“ koji je ukinuo sva prava odlučivanja građana i Vijećnika 40. mjesnih zajednica

03.02.2021. - 21:52

Autor: Anto Šimić Čiko 


Prethodni lokalni izbori su uveliko poodmakli, nakon kojih je „Gradsko Vijeće“ Tuzla razriješilo dužnosti dotadašnje Vijećnike Mjesnih zajednica, što je i logično, no, neshvatljivo je da još uvijek nije imenovalo nove Vijećnike mjesnih zajednica, niti ima naznake, čime su već po tko zna koji put ispoljili svoju bestijalnost po pitanju (ne)poštivanja ljudskih (biračkih) prava, (ne)diskriminaciji, ekonomskim i socijalnim pravima, promociji osnovnih sloboda, slobode vjere ili vjerovanja i niz drugih prava odredbama OSCE-a i Institucije ombudsmena/ombudsmana za ljudska prava Bosne i Hercegovine, za koje „Gradsko Vijeće“ Tuzla po običaju i ne mari, a da zbog toga ne snosi odgovornost. Uobičajena praksa u Tuzli već decenijama!

 

goran stojak

Bivši predsjednik MZ Bukinje Goran Stojak je pristao na kratku izjavu u kojoj između ostaloga kaže:

„Navodno „gradsko“ Vijeće Tuzla pregovara oko izbora i imenovanja Vijećnika MZ-a „grada“ Tuzle i, trebalo bi biti riješeno do kraja mjeseca veljače tekuće 2021. godine, a, gledajte ovo: Rasprava o usvajanju budžeta je za petnaestak dana. Dakle, Vijećnike niti građane mjesnih zajednica „grada“ Tuzla i ovaj put nitko ne pita ni za šta. Tko je ovdje lud“?

                Dakle, Tuzla je jedini „grad“ koji je ukinuo sva prava odlučivanja građana i Vijećnika 40. mjesnih zajednica u kojima uobičajeno naredbe „gradskog“ Vijeća Tuzla izvršava 22 tajnika a da nemaju povjerenika niti predsjednika, što smo se osobno uvjerili posjetom prostorijama MZ-e Bukinje sa sjedištem u Rapačama, gdje smo naišli na zaključana vrata.BoljaTuzla.ba (članak poslao čitatelj) - Stavovi izneseni u ovom članku ne predstavljaju stavove portala BoljaTuzla.ba. BoljaTuzla.ba ne garantuje njihovu tačnost ili potpunost. Svi korisnici portala su saglasni sa činjenicom da lično snose svaki rizik vezan za pristup i korištenje sadržaja ove web stranice. BoljaTuzla.ba isključuje svoju odgovornost za svaku direktnu i/ili indirektnu štetu nastalu ili koja bi mogla proizaći iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja portala , kao i za bilo kakvu pogrešku ili propust u sadržaju ovog web portala.


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!