Sport

Univerzitet u Tuzli prvi put bira najbolje sportiste svojih takmičenja

Univerzitet u Tuzli u saradnji sa Studentskim parlamentom Univerziteta u Tuzli,  Univerzitetskim sportskim društvom i Centrom za sport Univerziteta u Tuzli, u ponedjeljak 15.04.2019. godine, u Narodnom pozorištu Tuzla organizuje manifestaciju „Izbor najboljih sportista takmičenja Univerziteta u Tuzli 2018“.

Ovaj događaj, koji Univerzitet u Tuzli organizuje prvi put,  najavljen je na današnjoj press konferenciji kojoj su prisustvovali članovi Organizacionog odbora manifestacije.

-Smatram da je važna uloga sporta u akademskom okruženju koje treba da osigurava cjeloviti razvoj mladih ljudi koji razvijajući svoje intelektualne i moralne karakteristike, baveći se sportom, kreiraju ambijent za socijalnu i akademsku integraciju i izgrađuju univerzitetski identitet. Ovom manifestacijom stvorit će se novi sistem vrjednovanja ostvarenih sportskih rezultata studenata i predstavit će se koje mogućnosti pruža budućim studentima Univerzitet u Tuzli kroz vannastavne aktivnosti – istakao je član Organizacionog odbora manifestacije prof. dr. Vlatko Šeparović, dekan Fakulteta za tjelesni odgoj i sport.

Na Izbor su pozvani i učenici srednjih škola koji će imati priliku da se upoznaju sa sadržajima, programima i mogućnostima vannastavnih aktivnosti koje pruža Univerzitet u Tuzli.

Na manifestaciji koja se održava prvi put, priznanja i zahvalnice dobiti će najuspješnije ekipe i pojedinci studenti i zaposlenici Univerziteta u Tuzli, koji su učestvovali u sistemu sportskih takmičenja u 2018. godini.

Posjetitelje očekuje prigodan kulturno-zabavni program, a ulaz je slobodan.

Na vrh