Aktuelno

Univerzitet u Tuzli otvorio vrata za više od 1400 brucoša

Na svečanoj manifestaciji povodom početka nove akademske godine brucošima Univerziteta u Tuzli sretan i uspješan početak nove akademske godine zaželili su premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i rektorica Univerziteta Nermina Hadžigrahić.

„Nadam se da ste uspjeli upisati ono što volite i za što smatrate da vam treba biti životno predjeljenje. Vlada Tuzlanskog kantona je uložila dosta napora da vam se to omogući, jer Univerzitet u Tuzli je vaš odličan izbor. Očekujmo da, time što ćete biti dobri studenti, ispunite naša očekivanja“ poručio je premijer Suljkanović i dodao da je fakultet jedna od posljednjih formalnih stepenica u sticanju znanja “danas ste na tu stepenicu zakoračili. Iskoristite je! Koračajte mudro i sigurno, a vaši budući profesori, ali i mi smo tu da vam pomognemo“, zaključio je Suljkanović, te novim studentima zaželio i mnogo sreće tokom studiranja.

Uspjeh tokom studiranja brucišima je zaželio i ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović.

„Danas je za sve nas veliki dan. Dan kada u akademsku zajednicu primamo mlade ljude koji započinju svoj put usvajanja znanja i vještina, razmjena ideja i stjecanja iskustava. Naša zajednička misija je da od vas, studenata stvorimo profesionalce i intelektualce koji će dati novi zamah društvenom i privrednom životu. Poštovani studenti, neka vam prva lekcija na ovom započetom putu bude upravo postulat da samo obrazovana individua može doprinijeti ukupnom razvoju jedne zajendice. Poštujte, u prvom redu, svoju ličnost, svoje najbliže kolege vaše uvažene profesore. To je formula za uspjeh“, rekao je ministar Muratović.

Brucosi 04 01 10 2018

Generacija studenata 2018/19. je 43. generacija ove visokoškolske ustanove.

„Danas počinje jedno novo razdoblje u vašem životu, koje ćete, vjeruje, nositi u lijepim uspomenama cijeli život. Od danas su pred vama nove obaveze i izazovi koje studijnosi sa sobom, ali i radost, nada i očekivanja za bolju budućnost. Živimo u društvu znanja kao najvažnijeg resursa koji dijeli ljude na bogate i siromašne, na razvijene i nerazvijene. Vi ste sada u životnoj dobi kada trebate intenzivno stjecati znanje. Postignete li dobro obrazovanje, život će vam biti lakši i sadržajniji. Imajte to na umu, to je važno za vašu budućnost“, kazala je rektorica Hadžigrahić.

Današnjoj svečanosti osim premijera Suljkanovića i ministra obrazovanja i nauke Zlatana Muratovića, prisustvovali su i ministar finansija Miralem Muhanović, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić.

Na vrh