Umihanić: UKC Tuzla može zbrinuti određeni broj ranjenih civila iz Palestine

18.05.2021. 


Klub zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Tuzlanskog kantona podnio je poslaničku inicijativu predsjedniku Skupštine Slađanu Iliću o pružanju medicinske pomoći ranjenim civilima u Palestini.

Predsjednik Kluba zastupnika SDA Šekib Umihanić označio je trenutno stanje u Palestini kao nepravdu koja treba da opterećuje cijelo čovječanstvo, te da je potrebno iz humanih razloga pomoći velikom broju ranjenih civila iz Palestine.

– UKC Tuzla ima dovoljno medicinskih stručnjaka iz raznih oblasti, a također i dovoljno prostora da se zbrine određeni broj ranjenika iz Palestine. Svakako je za ovu humanu misiju potrebno angažovanje države Bosne i Hercegovine koja bi trebala diplomatskim putem da obezbijedi dolazak ranjenika u našu državu, a također i angažman i šire društvene zajednice na lokalnom nivou – izjavio je Umihanić.

 

Započelo otkopavanje nepropisno odloženog toksičnog industrijskog otpadaBoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!