Tuzla

UKC Tuzla – Završena Škola ultrazvučne dijagnostike srca

Na Klinici za interne bolesti UKC Tuzla u petak, 25. februara 2022. godine, održana je ceremonija prilikom koje su uručeni certifikati o položenom završnom ispitu polaznicima Škole ultrazvučne dijagnostike srca.

 

Organizator škole bilo je Sektor za naučno-istraživački rad i stručno usavršavanje UKC Tuzla, uz saradnju sa Ljekarskom komorom TK.

Predsjednik Ljekarske komore TK, prof. dr. med. sc. Harun Brkić istakao je zadovoljstvo zbog kontinuiteta održavanja stručnih edukacija, te istakao da je Ljekarska komora TK i pored nepovoljne epidemiološke situacije, koja je u proteklom periodu bila uzrokovana pojavom koronavirusa, uspjela organizovati i održati planirani broj edukacija, te da će i nastaviti djelovati u tom pravcu kako bi ljekarima bila omogućena što kvalitetnija edukacija.

 

Dodjeli certifikata prisustvovali su i načelnik Klinike za interne bolesti, prof. dr. Nermin Salkić i predsjednica Udruženja kardiologa BiH, prof. dr. Zumreta Kušljugić koji su također čestitali polaznicima i zaželjeli uspjeh u samostalnom radu pri izvođenju ultrazvučne dijagnostike srca.

 

Certifikate polaznicima je uručio voditelj Škole ultrazvučne dijagnostike srca mr. med. sci Elnur Smajić, specijalista interne medicine, subspecijalista kardiolog, šef Odjeljenja za kardiologiju Klinike za interne bolesti UKC Tuzla.

On je ovom prilikom istakao da su svi polaznici stekli potrebno teorijsko znanje za obavljanje ultrazvučnog pregleda, te da su postigli zadovoljavajući nivo praktične uvježbanosti neophodne za rutinski rad.

Na vrh