Vijesti

UK SPO 15.MAJ: Obavještenje kupcima i građanima

Poštovani  kupci i sugrađani,

Želimo javno iznijeti i upoznati Vas sa postupcima MUPa TK,  koji krši Zakon o javnom okupljanju kao  i naša ljudska prava o javnom   okupljanju, slobodi kretanja i govora a u sprezi sa Gradskom upravom.

Zašto tako mislimo?

Već trći puta MUP  TK zabranjuje  nam  proteste,  uredeno najavljene po ustaljenim rutama kao i ranijih godina kada za to nije bio nikakav problem niti  nakon što su poslali interventni vod na kupce sa cvijećem u rukama….

Svima je poznato da smo istu rutu kretanja od zgrade „SPO 15.maj“ do zgrade Grada-Općine,  imali i ranije od kada smo i počeli sa protestnim šetnjama u 10. mj 2017.god..

Komandant  Policijske stanice Centar, Fuad  Jašarević,  se u Rješenju  o zabrani protesta poziva na članove koji su i raniji vrijedili koji nemaju veze sa realnim stanjem niti govore da smo huligani i opasni , niti da predstavljamo opasnost za sigurnost gospodina gradonačelnika Imamovića  a i građana Tuzle.

Koliko gradonačelnik  Imamović brine o pravima svojih građana to smo se do sada uvjerili , toliko puta smo dobili obećanje da je sada sve gotovo, uselićete se do nove godine, početkom decembra itd… I bili obmanuti .. ..Mogao je gradonačanik,  i može, i  to po zakonu riješiti naš problem i to jednim potezom i to svi znate ali iz nekog razloga odugovlači  sprovesti Odluku GV Tuzla,  kupuje vrijeme a zašto i zbog čega ne znamo…samo on zna…

A nađeno je zakonsko rješenje za sprovođenje Odluke GV Tuzla o priključku objekta na elektroenergetsku mrežu u martu mjesecu ove godine i  čak uplaćeno 50% potrebnog iznosa za priključak.

Ali nesprovođenjem Odluke  gradonačelnik krši Zakon i naša prava i još nam u sprezi s MUP-om zabranjuje da dođemo da tražimo ispunjenje Zakonskih Odluka!?

U najavi zadnjih protesta smo tražili da nam se gradonačelnik obrati, što naravno nije učinio a ne znamo zašto…a ne znamo niti kada misli to učiniti. Sve do tada mi ugledni, kulturni, obrazovani, pošteni građani Tuzle  ćemo po zakonu i mirnim putem izražavati svoje nezadovoljstvo izlaskom na ulicu.

Neslužbeno imamo informaciju da je prije prve zabrane protesta komandir PS Centar, Fuad Jašarević, bio na sastanku u Gradskoj upravi nakon čega je uslijedila prva zabrana protesta i potom i druge dvije. Komandant  Fuad Jašarević uporno kopira isto Rješenje o zabrani protesta ispred i oko objekta Gradske uprave sa istim razlozima u što se možete uvjeriti iz priložene dokumentacije, a  gdje smo  i ranije stojali (preko puta Gradske uprave) a  što znaju i MUP i Gradska uopra kao i  svi građani i mediji.  . .

 

 

UK SPO 15.maj                                         Tuzla, 15.05.2019.god.


Komentari
Na vrh