Tuzlanski kanton

Uhapšena dva lica zbog pljačke benzinske pumpe u Živiniciama

Dana, 30.11.2021.godine oko 01,25 sati PS Živinice je zaprimila prijavu da je, od strane dva NN lica (uz prijetnju pištoljem i nožem), izvršeno krivično djelo Razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe u Živinicama, kojom prilikom je otuđena određena količina novca, a nakon čega su se NN lica udaljila sa mjesta događaja.

 

Postupajući po navedenoj prijavi policijski službenici OKP PU Živinice su, operativnim radom na terenu, došli do saznanja o mogućim počiniocma navedenog krivičnog djela, a riječ je o I.A., rođen 1999.godine i E.S., rođen 1996.godine, oba iz Živinica, kao i da se u vezu sa opisanim krivičnim djelom može dovesti  sedamnaestogodišnjak, takođe iz Živinica.

 

O svemu je obaviješten dežurni tužilac, a imenovani su pronađeni, lišeni slobode i privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade. Tokom rada na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela pronađen je otuđeni novac, te startni pištolj i nož.

 

Istog dana, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona, uz izvještaj, na nadležnost i dalje postupanje predati su I.A. i E.S., zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Razbojništvo iz člana 289. Krivičnog zakona Federacije BiH.

 

Takođe, policijski službenici OKP PU Živinice nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju, a po okončanju protiv sedamnaestogodišnjaka nadležnom Tužilaštvu biće upućen adekvatan Izvještaj.

Komentari
Na vrh