Vijesti

UG Zmajevo srce: Obilježavanje DANA DRŽAVNOSTI BIH

U sklopu svojih aktivnosti oko obilježavanja Dana državnosti BIH, udruženje ZMAJEVO SRCE obavještava da će se u subotu 23.11. od 11.00 sati u Univerzitetskoj dvorani u Tuzlu održati revijalni turnir  na kojem  su pozvane mlade ekipe ekipe  FK SLOBODA I FK PROLETER iz Tuzle  te Slaven iz Živinica (godište 2010) te MSŠC TEOČAK  i MSŠC Tuzla.

U nedjelju 24.11 u Mramoru  će se održati revijalna utakmica u sjedećoj odbojci.

Oba ova dana  su posvećena HEROJIMA BIH te će  ekipe nositi pored svojih i imena heroja poput Izeta Nanića i Hajrudina Mešića, Crnog labuda i drugih …

U ponedjeljak 25. novembra na Trgu slobode od 11.00 sati će biti upriličen prigodan kulturno zabavni program uz obraćanja zvanica. Pozivamo građane Tuzle da svojim dolaskom uveličaju događaje.

Za ovu priliku je pripremana i najveća zastava BIH, ali zbog velikog interesa kompanija i pojedinaca, te osnovnih  i srednjih škola koje uzimaju svoje učešće u pravljenju zastave, njeno predstavljenje će biti na dan utakmice baraža naše nogometne reprezentacije u Zenici.

Prvobitni cilj je bio da zastava bude dimenzija 70×35 metara, ali zahvaljujući podršci ona će biti  mnogo veća i nadamo se pokriti cijelo Bilino polje.

Čast i ponos da sašiju najveću zastavu BIH pripali su krojačkoj radnji HAJDAREVIĆ iz Tuzle kojima će pomagati članovi udruženja „Maloljetni borci Armije RBIH”.


Komentari

Na vrh