Sport

UG “Prijatelji FK Sloboda” – Sloboda u ovom trenutku nema igrača, nema trenera, nema pojačanja, nema plana priprema

Povodom alarmatne situacije na Tušnju oglasili su se i iz UG “Prijatelji FK Sloboda”. njihovo saopštenje prenosimo u cijelosti …

 

Tačno prije dvije sedmice UG “Prijatelji FK Sloboda” upozorilo je na katastrofalno sportsko I upravljačko stanje u Fudbalskom klubu Sloboda. Tada smo poručili igračima da smo njihov minimalan učinak vidjeli, te da su nam oni, zajedno sa stručnim štabom, priredili jednu od najlošijih sezona u više od stotinu godina postojanja ovog kluba. Također, poručili smo i Upravi Kluba da se osvijesti i čim prije počne pripreme za narednu takmičarsku sezonu. Nažalost, oni su naša upozorenja olako shvatili, odnosno u potpunosti ignorisali.
Kao rezultat tog bahatog odnosa danas svjedočimo apsuliutnom raspadu sistema kada je riječ o upravljanju Fudbalskim klubom Sloboda. Igračkog kadra nemamo, jer Uprava tjera inat sa igračima iz prošle sezone, a sa novim igračima nema ko ni razgovarati. Trenera nemamo, a jedino gore od tog stanja je mogućnost da nam trener postane Amar Osim, čovjek koji je prije deset godina bio jedan od reditelja Slobodinog izbacivanja u Prvu ligu Federacije BiH. Možda su trenutni pregovarači sa Osimom zaboravili na tu “sitnicu”, ali mi, kao pravi prijatelji Slobode, nikada nećemo zaboraviti nepravde koje su našem klubu nanijeli ljudi poput Amara.
Fudbalsko prvenstvo u Bosni i Hercegovini počinje za svega 35 dana. Sloboda u ovom trenutku nema igrača, nema trenera, nema pojačanja, nema plana priprema. Jedino što Sloboda u ovom trenutku ima je Uprava, koju, nažalost, rijetko ko u državi shvata ozbiljnom zbog stanja u kojem se Klub nalazi. Jer ne reba se zavaravati da našu bruku i rasulo vidimo samo mi. Cijela država posmatra jednu upravljačku lakrdiju i amaterizam, koji ne košta ljude koji nam tu priredbu izvode, jer njih niko ne zna u sportskom životu Bosne i Hercegovine. Štetu nažalost trpi Sloboda, naš voljeni klub koji je ne tako davno bio ponosni brend Tuzle i cijele regije.
Ne znamo šta misli Uprava predvođena gospodinom Elmirom Šećerbegovićem, ali ono što rade vodi Slobodu u bezizlaznu situaciju. Možda je cilj Uprave gašenje ili prodaja Kluba? Mi to ne znamo. Na naš poziv da razgovaramo o problemima koji smo poslali prije dvije sedmice u našem prvom apelu niko se nije oglasio. Istina, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović se raspitivao za razloge našeg saopćenja, ali očito da nije tražio od Uprave Kluba (koju je on I postavio!?) da se probudi I spasi Grad, Klub i navijače ogromne sramote.
Jasmin Imamović mora shvatiti da obaveza Grada ne prestaje kada izdvoji milion maraka za Slobodu. Obaveza Grada je da se postara da tih milion maraka budu raspoređeni kvalitetno i da Klub bude na ponos Gradu, a ne predmet ismijavanja u drugim sportskim sredinama.
Danas, dok ovo pišemo, Borac je predstavio novog trenera i igrače. Sarajevo je dovelo novog trenera i još bolje igrače. Velež je dobio novog trenera i počeo je pripreme za evropska takmičenja. Sloga iz Siminog Hana je dovela novog trenera i mnoštvo igrača. Čak se i doskorašnji drugoligaši, poput Igmana iz Konjica, spremaju užurbano za novu sezonu. Samo je u Slobodi godišnji odmor za ljude koji je vode. Oni se bezbrižno kupaju.
Gospodo, prošlo je 12! Vrijeme je da se probudite.
Komentari
Na vrh