Sport

UG “Prijatelji FK Sloboda” – Lagali su nam da se trebamo strpiti

🔴 Dragi “fudbaleri” Slobode, sve smo vidjeli…⚫️
👉 Naša Sloboda je i ove sezone ostvarila mizerne rezultate u Premijer ligi i KUP-u BiH. Prema svemu viđenom, možemo biti sretni što nismo završili u Prvoj ligi Federacije BiH, iako smo, ako ćemo iskreno, lošiji makar od jedne od dvije ekipe koje napuštaju elitni rang takmičenja.
👉 Naši fudbaleri su nam ove godine priredili sezonu koju nikad nećemo zaboraviti. U 103. godine ovog Kluba nikada nismo imali generaciju koja je u jednoj sezoni toliko loše predstavila fudbalsku igru. Igrali smo kao da nas je neko natjerao, bez volje i želje, bez ijedne fudbalske akcije, bez driblinga kojeg možemo pamtiti, bez mozga i bez srca, u 20 utakmica smo ostali bez šuta prema protivničkom golu. Fudbalska nula! Apsulutno ništa.
👉 Naši mladi igrači su lutali bez glave, stariji se svađali i sklanjali od lopte, a stručni štab nas je uvjeravao da trebamo biti zadovoljni jer je afirmacija mladih igrača naše opredjeljenje. Svima nam je jasno da se radi o alibijima. Lagali su nam da se trebamo strpiti, da je potrebno da ekipa bude na okupu makar dvije sezone. Sve te laži smo progutali, jer volimo našu Slobodu, ali nemojte misliti da nismo vidjeli da je cijela sezona jedna velika prevara, da smo igrački i sportski podbacili i da nam se cijela država smije jer se na Tušnju još uvijek igra fudbal iz pedesetih godina prošlog vijeka dok cijela liga napreduje. I za sve to ste odgovorni vi, gospodo, igrači i stručni štab Slobode. Vi ste nas doveli u ovu situaciju i stvorili ste od ponosnog kluba kantu za nabijanje. Mi to vidimo i želimo jasno poručiti da više ne pristajemo na takvu anarhiju.
👉 Upravi kluba poručujemo da preuzme odgovornost za sportski neuspjeh. U drugim klubovima se za ovakve stvari sazivaju vanredne skupštine, pale crveni alarmi, a kod nas se sve gura pod tepih i prave nove laži kojima se pokušava kupiti mir za novu sezonu. Uprava kluba je odgovorna za izbor ekipe i stručnog štaba, jer Sloboda godinama nema sportskog direktora niti bilo koju stručnu osobu koja se bavi dovođenjem igrača. Svedeni smo na seoski klub kojim se upravlja od danas do sutra.
👉 Upravi kluba poručujemo da vidimo kako sklapaju ekipu, kako nam dovode igrače bez karaktera koji su u prošlosti govorili i radili protiv Slobode. Ti ljudi su odgojeni u nekim sistemima koji ne vole Slobodu, ne poznaju karakter Kluba i naš mentalitet, a od njih se očekuje da idu glavom na kopačku i da im je svaka utakmica kao zadnja. Naravno da neće. Niti žele.
👉 Ne tako davno imali smo lošije budžete, ali srčanije i borbenije momke, spremne da za svoju publiku daju zadnji atom snage.
Gospodo, da li vas je sramota slavnih generacija koje su bile strah i trepet na Koševu, Grbavici, Mostaru ili Banjoj Luci. Da li vas je sramota što sadašnja ekipa ne može da ostvari šut prema golu na stadionima u tim gradovima. Da li vas je sramota što navijači tih klubova bezbrižno gledaju utakmice protiv nas, jer znaju da je pobjeda sigurna, samo je pitanje koliko golova će završiti u našoj mreži. Nas je sramota. Mi znamo šta je naš Klub i da zaslužuje poštovanje.
👉 Omladinski pogon je svake godine ostvarivao dobre rezultate, ali ne treba zaboraviti da u zadnjih 10 godina ni u jednoj kategoriji nemamo najveće rezultate.
👉 Gospodo iz Uprave, predlažemo da se dozovete, jer smo dvije sezone u zonama ispadanja. Dvije godine spas dolazi u zadnji čas, ali sa ovakvom politikom vođenja Kluba, sa mlitavim i nezainteresovanim igračima, bez šuteva prema golovima protivnika, bez srca i muda, propast je jako blizu.
👉 Od Uprave očekujemo odgovore. Za 15 dana počinju pripreme za novu sezonu. Koje su ambicije Slobode, ko su naši novi igrači, kada očekujemo skupštinu, izvještaj o neuspjehu iz ove sezone. Može javno, ali i na mail…..🤔
Na vrh