BiH

Udruženje „Biti novinar“ – Raspisan Konkurs za dodjelu novinrske nagrade ”Nino Ćatić”

Udruženje ”Biti novinar” treću godinu zaredom raspisalo je Konkurs za dodjelu novinarske nagrade Nino Ćatić.

Prijaviti se mogu novinarke i novinari iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona koje/i su u proteklom periodu izvještavali o događanjima u Srebrenici i oko Srebrenice, a o temi „Srebrenica – evropska odgovornost i historija!“

Nagrade će biti dodijeljene u sljedećim kategorijama: radijski izvještaj – plaketa i novčana nagrada, televizijski prilog (trajanje do šest minuta) – plaketa i novčana nagrada, pisani tekst (novine, web) – plaketa i novčana nagrada, blog/vlog – plaketa i novčana nagrada i fotografija – plaketa i novčana nagrada.

O dobitnicima će odlučivati četveročlani žiri u sastavu Almasa Hadžić, Salih Brkić, Marko Divković i Marinko Sekulić.

”Bitno je da je tema posvećena i majkama koje odlaze s ovog svijeta, a još nisu pronašle kosti svoje djece. Ne možemo, a da se ne sjetimo majke Hajre Ćatić, koja je dala veliki doprinos u borbi za istinu i pravdu i očuvanju kulture sjećanja na genocid u Srebrenici”, rekla između ostalog je Emina Hodžić, koja je sa kolegom Dinom Durmićem inicijator dodjele ove nagrade.

Nagrade će biti dodijeljene 10. jula u Multimedijalnoj sali Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari s početkom u 18:30 sati.

Konkurs je dostupan na linku: https://bitinovinar.ba/konkurs/

Udruženje “Biti novinar” je nezavisna, nevladina, nestranačka, neprofitna organizacija koja radi na očuvanju i podsticanju profesionalnog, nepristrasnog, etičnog i objektivnog novinarskog izvještavanja u Bosni i Hercegovini.

 

Komentari
Na vrh