Business

Udruženje “Amica Educa“ vas poziva da se prijavite: „OsnaŽena – aktivna na tržištu rada“

Da li želite da se aktivno posvetite potrazi za poslom?

Da li želite da razvijete poslovnu ideju koju imate?

         

Udruženje “Amica Educa“ poziva dugotrajno nezaposlene žene svih nivoa obrazovanja, evidentirane u Službi za zapošljavanje Tuzlanskog kantona da učestvuju u projektu:

 

„OsnaŽena – aktivna na tržištu rada“

 

Učešće na projektu uključuje:

12 treninga „Digitalnog opismenjavanja“ koji će osposobiti polaznice za samostalno korištenje računara i naučiti ih osnovama informacionih tehnologija: Windows 7, Word 2010 i Internet-a.

12 treninga „Poslovnih vještina” koji će osposobiti učesnice za aktivno traženje posla i/ili razvijanje svojih poslovnih ideja.

12 edukativnih radionica „Lične vještine“ koje će biti usmjerene na jačanje svijesti o vlastitim vještinama, kapacitetima i potencijalu, te na unapređenju komunikacijskih i prezentacijskih sposobnosti i rodne osviještenosti.

Intervjuiranje i selekcija polaznica će se odvijati tokom augusta 2019. godine, a početak radionica/treninga od polovine septembra 2019. godine. Od polaznica se očekuje redovno pohađanje treninga i radionica koje se odvijaju od septembra do novembra, jednom sedmično. Po završetku treninga i radionica polaznice će pored stečenog znanja i vještina za aktiviranje na tržištu rada dobiti certifikate izdate od strane Udruženja Amica Educa, Centra za edukaciju i obrazovanje i Erazmo – Centra za promociju cjeloživotnog učenja.

Treninzi i edukacije su besplatni. Troškovi autobuskog prijevoza će biti refundirani za učesnice čije je mjesto stanovanja izvan Grada Tuzle. Prednost pri odabiru učesnica za učešće u projektu će imati osobe sa srednjom stručnom spremom.
Broj učesnica je ograničen na 12.

 

Više informacija oko učešća u projektu zainteresirane mogu dobiti u Udruženju Amica Educa na kontakt telefon: 035 248 912

 

Na vrh