Tuzla

Učenici Richmond Park škole u Tuzli prezentirali projekte za učešće na naučnim olimpijadama

Na 13. Međunarodnoj bosaskohercegovačkoj naučnoj olimpijadi projekata BOSEPO 2022. godine, koja je održana 18. i 19. februara u Sarajevu, učenici Richmond Park Međunarodne osnovne i srednje škole Tuzla ostvarili su izuzetne rezultate, osvojivši ukupno 15 medalja, 4 zlatne, 4 srebrene i 7 bronzanih.

Kako bi se upoznao sa projektima i rezultatima koje su učenici i nastavnici škole ostvarili na posljednjim takmičenjima, ovu školu je danas posjetio pomoćnik ministra obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Fikret Vrtagić.

-Pomoćnik ministra obrazovanja i nauke obišao je sve učenike takmičare i imali su vremena da u par rečenica prezentuju svoj projekat. Gospodin Fikret Vrtagić bio je pozitivno iznenađen te kao dugogodišnji prijatelj i poznavaoc ove ustanove pohvalio je rad naših učenika i škole, te poželio mnogo ovakvih takmičenja i medalja u budućem periodu – izjavio je za Fenu direktor Richmond Park Međunarodne škole u Tuzli Sadmir Delić.

Iz ove škole 40 učenika je učestvovalo na olimpijadi projekata BOSEPO, a predstavili su čak 22 projekta. Oni će učestvovati na međunarodnim olimpijadama koje će biti održane u narednom periodu.

– Upravo sam obišao sa direktorom ove ustanove sve štandove koji su ovdje danas prikazani i mogu vam kazati da sam prijatno iznenađen i fasciniran rezultatom koji su ovi učenici postigli. Imaju čime da se pohvale – izjavio je Vrtagić.

Na vrh