Tuzla

Učenici obezbijedili pomoć za 18 tuzlanskih porodica i Narodnu kuhinju “Imaret”

Richmond Park Međunarodna škola Tuzla uspješno je realizovala još jednu ”Sedmicu tolerancije”. Ovaj projekat se već nekoliko godina zaredom provodi na ovaj način uz obilježavanje 16. novembra kao Međunarodnog dana tolerancije.

U periodu od 20. 11. do 23. 11. 2023. godine učenici ove škole, zajedno sa roditeljima i nastavnicima prikupljali su: hranu, odjeću, obuću, sredstva za higijenu, školski pribor, ogrjev i novčana sredstva, koja su u četvrtak 23. 11. 2023. godine uručili porodicama svojih vršnjaka kojima je pomoć potrebna.

Ideja je nastala nekoliko godina ranije u saradnji sa pedagozima škola sa područja Grada Tuzle. Ove godine 19 razreda Richmond Park Međunarodne škole Tuzla obezbijedilo je pomoć za 18 porodica iz tuzlanskih škola kojima je pomoć najpotrebnija.

Učenici, nastavnici i roditelji, pomoć koju su prikupili tokom sedmice, u četvrtak su i dostavili na adrese porodica. Ove godine osim pomoći za 18 porodica pomoć u vidu osnovnih namirnica je  uručena i Narodnoj kuhinji “Imaret” u Tuzli.

Bila je ovo još jedna prilika da se pokaže humanost na djelu učenika i nastavnika Richmond Park Međunarodne škole Tuzla.

I ovogodišnja aktivnost realizovana je pod motom: ”Kupujmo domaće, bit će nam bolje!”

Na vrh