Tuzla

Ubistvo na Krojčici – Nove informacije

Protekle noći dogodio se stravičan zločin u tuzlanskom naselju Krojčica, prenosimo zvaničan policijski izvještaj sa dopunjenim informacijama …

 

Dana 07.05.2023 oko 00,15 sati putem telefona PS Zapad PU Tuzla,od strane M.S. iz Tuzle, prijavljeno je da je istu telefonom pozvao njen otac M.S. i rekao da je ubio njenu majku, a svoju suprugu K.S. iz Tuzle. Oko 00,20 sati u prostorije PS Zapad pristupio je dobrovoljno M.S.iz Tuzle i potvrdio navode prijave.

 

 

Na lice mjesta upućena je patrola PS Zapad kao i SHMP DZ Tuzla, te je zatečeno tijelo K.S. rođena 1961, a u 00,30 ljekar SHMP je konstatovao smrt imenovane. O događaju odnah upoznato KTTK-a te su na lice mjesta izašli dežurni Tužilac i uviđajna ekipa SKP UP MUP TK-a.

 

Nakon obavljenog uviđaja, gdje utvrđeno i da je M.S. u alkoholiziranom stanju, istom je takođe ukazana medicinska pomoć a na UKC Tuzla su konstatovane i lakše tjelesne povrede kod imenovanog. Po nalogu dežurnog Tužioca, licu M.S. (1963) u ranim jutarnjim satima oduzeta je sloboda zbog sumnji u počinjenje KD Ubistvo iz člana 166 KZ F BiH i isti se nalazi u prostoriji za zadržavanje UP Mup TK-a, gdje će po dogovoru sa Tužiocem, nakon krim obrade biti predat KTTK-a na dalje postupanje.

 

Ubistvu je prethodio verbalni i fizički sukob među supružnicima, nakon čega je Muharem .S (60), u alkoholiziranom stanju suprugu udario sjekirom u glavu i usmrtio je. Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i istražitelji SKP MUP- a TK.
Izdata je naredba za obdukciju tijela preminule, i vadjenje krvi i urina od osumnjicenog.

 

Nakon kriminalisticke obrade će osumnjičeni bitu predat u nadležnost Tužilastva

Na vrh