BiH

UABNOR Mostar: Policija svojim neradom postaje saučesnik u napadima na drugačijeg

U Mostaru ponovo teroristički neofašistički atak na groblje. Ovaj put meta je pravoslavno groblje u naselju Vihovići. Isti rukopis i sa istim ciljem kao i kod brojnih napada na Partizansko spomen groblje. Cilj je zaplašiti i u konačnici otjerati drugog i drugačijeg, poručili su iz UABNOR-a Mostar.

“No, jasno je, da je policija i pravosuđe u prethodnih 27 dana otkrila svima nama poznate izvršioce razaranja Partizanskog spomen groblja od 14. juna ove godine, ovo se ne bi desilo. Neefikasnost policije odavno je postala saučesništvo. Postavlja se pitanje: Hoće li neko za to odgovarati? Naravno ne, jer takve i slične stvari dešavaju se u Mostaru 30 godina i rezultat je uvijek isti: Istraga je u tijeku. Gospodo, dosta je više. Plaćeni ste našim novcem i naše je pravo da tražimo sigurnost svih nas i svih naših dobara. Ako ne znate, ako nećete ili ako ne možete, zakon je i za to propisao rješenje. Vremena za čekanje više nema. Ne prihvatamo više verbalne osude, izražavanje žaljenja i prefarbavanje zidova. Hoćemo akciju odmah, djelotvornu akciju. U protivnom ostavke”, poručuju iz UABNOR-a.

Također, insistiraju na hitnom obavještavanju javnosti o rezultatima istrage.

“Na šutnju ćemo znati odgovoriti, jer pitamo se: Šta je sljedeće na redu? Jesu li možda vrata kuća i stanova?”, saopćeno je iz UABNOR-a Mostar.


Komentari

Na vrh