Aktuelno

U Tuzli započeo projekat Podizanje svijesti mladih o problemima starih osoba

U okviru projekta Podizanje svijesti mladih o problemima starih osoba, koji već šestu godinu realizira Rotary Club Tuzla u suradnji s Pedagoškim zavodom Tuzla danas je u Katoličkom školskom centru Tuzla održano uvodno predavanje prof.dr. Osmana Sinanovića  za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Grada Tuzle.

Cilj spomenutog projekta je smanjivanje generacijskog jaza, odnosno fokusiranje mladih na probleme starije populacije i poboljšanje kvaliteta njihovog života.

Predsjednik Rotary Cluba Tuzla Samir Durmić istaknuo je, da će se u okviru ovog projekta osim edukativih predavanja, koja će se organizirati po školama, raspisati i nagradni natječaj za učeničke literarne radove i fotografije u nekoliko kategorija.

Danas su učenicma predstavljeni načini kako da učestvuju na natječajima, a ovaj projekat će tajati do 23. aprila, do kada će se prikupljati radovi, dok će rezultati biti objavljeni 7. maja.

Dikrektor Pedagoškog zavoda TK Nikola Čiča izjavio je da se ovaj zavod od početka uključio u spomenute aktivnosti, pokušavajući podići razinu svijesti mladih prema starima, izrazivši zadovoljstvo što učestvuje u ovom projektu.

-Svi ćemo doći u godine, kada će nam biti potrebna pomoć, a kroz ovakve projekte pokušavamo educirati mlade ljude, da imaju senzibilitet i stvore empatiju prema starijim osobama, i da u svakom trenutku budu spremni pomoći starijima, kazao je Čiča.

Na vrh