Eventi

U Tuzli sutra počinje prvi stand up festival #1StandUpFesTZ

Prvi stand up festival u Tuzli #1StandUpFesTZ, koji će početi sutra u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli pred publiku dovodi vodeće stand up komičare iz regije.

Jedan od najtraženijih stand up komičara Balkana Nenad Danilović (Nesha Bridges), koji je opravdao status najtraženijeg u dosadašnjih dvije hiljade nastupa diljem regije i šire, otvara prvo veče 1StandUpFesTZ showom “Život”.

Drugu noć festivala pred tuzlanskom publikom naći će se komičari iz Novog Sada, Banja Luke, Mostara, Subotice, Sarajeva i Tuzle: Omer Hodžić, Dušan Varničić, Mirko Komljenović, Navid Bulbulija i Srđan Olman. Domaćini druge večeri festivala su Filip Andronik i Hazim Mujčinović, a muzičku podršku pružiće FM JAM ekipa DJ-eva.

Festival će zatvoriti Nikola Đuričko, glumac koji je uloge tumačio u domaćim, stranim i holivudskim ostvarenjima, i jedan je od omiljenih likova TV serija.

Đuričko će tuzlanskoj publici posljednjeg dana prvog stand up festa, 21. decembra prvi put otkriti kroz stand up show “Sve što ste hteli da znate o Džoniju, a niste smeli da ga pitate” ili “Sve što niste znali o glumcu Nikoli Đuričku”.

Producent festivala Hazim Mujčinović izjavio je za Fenu da će tuzlanska publika imati priliku da uživa u tri dana najbolje i originalne stand up komedije, koja ne donosi već ispričane viceve, nego autorske i živopisne komične situacije iz zivota izvođača, ali i publike.

Pored Mujčinovića, produkciju za ovaj jedinstveni festival u Gradu soli potpisuje Bosanski kulturni centar TK.

Na vrh