Aktuelno

U Tuzli počinje 1. simpozij anesteziologa i reanimatologa u FBiH

Udruženje doktora medicine anesteziologa-reanimatologa u FBiH organizuje 1. simpozij anesteziologa i reanimatologa.

Riječ je o jednodnevnom simpoziju koji će okupiti eminentne stručnjake u ovoj oblasti iz naše zemlje, zemalja regiona i šire.

– Svi predavači koji dolaze su eksperti iz svojih oblasti. Ono što ćemo čuti dobro će nam poslužiti da vidimo gdje smo, razmijenimo iskustva i nove metodologije primijenimo u svakodnevnom radu – kazala je predsjednica Udruženja doktora medicine anesteziologa-reanimatologa u FBiH doc.dr. Jasmina Smajić.

Glavna tema simpozija je “Traumatizirani pacijent-izazov ili rutina”.

– Sagledat ćemo na koji način pristupamo takvim pacijentima i kako iznalazimo rješenja za takve situacije. Svaki pacijent predstavlja izazov i svakom, kao i do sada, pristupamo s velikom odgovornošću – kazala je dr. Smajić.

Dvadeset osam predavača govorit će o značaju, znanju i unaprjeđenju anesteziologije i reanimacije. Planirano je i devetnaest prezentacija. Bit će to prilika za razmjenu iskustava, ali i novih metoda u ovoj oblasti za bolji tretman pacijenata.

Na otvaranju simpozija, koje je planirano za 1. novembar, prisutnima će se obratiti gost predavač Robert Han iz Švedske.

Na vrh