Politika

U Tuzli održana svečana konferencija za medije GO Nezavisne bosanskohercegovačke liste

Danas je u prostorijama JU Dom penzionera u Tuzli održana svečana konferencija za medije GO Nezavisne bosanskohercegovačke liste nakon koje je upriličeno zajedničko druženje članova stranke i svih dragih prijatelja koji prepoznaju ideje, viziju i značaj Nezavisne bosanskohercegovačke liste na političkoj sceni naše zemlje.

Kada sam u februaru 2019. godine izabran na mjesto predsjednika Gradskog odbora NBL Tuzla, meni je pripala velika čast ali i velika odgovornost da opravdam povjerenje prije svega kolega koji su u ovaj projekat unijeli svoj legitimitet nezavisno izabranih načelnika i vijećnika u OV-ma širom BiH, građana koji su podržali ovaj projekat i svih građana kojima su očito potrebne korijenite promjene u bosanskohercegovačkom društvu.

Danas, deset mjeseci poslije izbora na mjesto predsjednika GO NBL Tuzla slobodno mogu reci da je za GO NBL Tuzla, 2019. godina bila izuzetno uspješna godina u kojoj su ostvareni svi ciljevi GO NBL Tuzla postavljeni za ovu godinu.

12

Izbora na mjesto predsjednika GO NBL Tuzla obećao sam da ćemo dati šansu svim sposobnim ljudima koji mogu svojim radom, znanjem i predanošću dati doprinos razvoju društva i neke ljepše BiH i svih njenih naroda a to obećanje smo ispunili osnivanjem Mjesnih odbora u gotovo svim mjesnim zajednicama u Gradu Tuzla na čijim čelima se nalaze upravo mladi, sposobni, obrazovani i predani ljudi koji su spremni da se bore i iniciraju promjene kako u svojim lokalnim zajednicama tako i u čitavoj BiH.

 

Posebno nas raduje činjenica da se NBL u Tuzli svakodnedno priključuje veliki broj građana našeg grada od kojih do sada mnogi nisu bili politički aktivni a danas prepoznajući ideje i viziju NBL žele uzeti aktivno učešće u politici i političkom odlučivanju i na taj način kreirati ljepšu budućnost kako za sebe tako i za generacije koje dolaze.

Prilikom preuzimanja funkcije predsjednika GO NBL Tuzla jedan od primarnih prioriteta za koji sam se obavezao je odlučno suprostavnjanje svim oblicima otuđenja političke vlasti od najboljeg interesa građana i odlučno suprostavljanje svim oblicima zloupotrebe političke vlasti u nezakonitim realiziranjima individualih i grupnih interesa. Kroz aktivno učešće u GV Tuzla kao samostalni vijećnik kroz čitavu 2019. godinu ovo je upravo bio prioritet mog rada u GV Tuzla te sam mnogo puta kroz inicijative, vijećnička pitanja i medije bez obriza na sve političke pritiske odlučno se suprostavljao svim oblicima zloupotrebe političke vlasti u nezakonitim realiziranjima individualnih i grupnih interesa i to je upravo nešto što smatram jednom od svojim najvećih pobjeda i pobjedom NBL u Tuzli.

Kroz mnoge vijećničke inicijative i vijećnička pitanja u 2019. godini inicirali smo dosta infrastrukturalnih projekata u cilju povećanja kvaliteta života građana barem približno shodno stoljeću u kojem živimo a mnogi od njih su realizirani ili su u fazi realizacije.

34

Gradski odbor NBL Tuzla dao je svoj doprinos u pripremi i održavanju Kongresa stranke koji je u septembru održan u Sarajevu i sa velikim brojem članova učestvovao u istom.

U 2019. godini GO NBL Tuzla je u više navrata pokazao socijalnu osjetljivost i pokušao na neki način pomoći najugroženijim građanima našeg grada a u 2020. godini se iskreno nadamo da će biti sve manje građana kojima je ovaj vid pomoći i potreban.

 

U 2020. godinu GO NBL Tuzla ulazi snažniji i jači za veliki broj članova koji su nam se priključili u 2019. godini u nastojanju da se odlučno suprostavi svim političkim nepravdama i paradoksima naše zemlje u želji da građanima našeg grada, kantona i države ponudi ljepšu budućnost koju nadamo se neće više morati tražiti daleko od svojih domova i porodica u nekoj od evropskih država.

Za kraj želim da se zahvalim Predsjedniku Nezavisne bosanskohercegovačke liste gospodinu Ibrahimu Hadžibajriću, članovima predsjedništva NBL i svim članovima i simpatizerima NBL za nesebičnu podršku koju su pružili GO NBL Tuzla u 2019. godini.

Na vrh