Sport

U Tuzli od 7. do 9. juna sportska manifestacija Balkanijada

Balkanijada, jedinstven sportski događaj među univerzitetima u BiH, bit će održata od 7. do 9. juna i okupit će oko 1000 učesnika, iskusnih sportista s brojnih univerziteta BiH i zemalja regije.

U Studentskom parlamentu Univerziteta u Tuzli, koji je organizator, smatraju da je ovo jedan od najboljih projekata te da se kroz sport mladi ljudi najbolje povezuju.

– Studenti će se takmičiti u pet disciplina: u nogometu, košarci, odbojci, stolnom tenisu i šahu. Bit će i šesto natjecanje koje smo naknadno predvidjeli, a to je atletika u kampusu Univerziteta. Ove godine dobili smo puni podršku Univerziteta u Tuzli i imamo odlične terene što nam je dodatna satisfakcija da s ovakvim organizacijama nastavimo i u budućnosti – rekao je Nedžad Hodžić, predsjednik Studentskog parlamenta UNTZ.

Rektorica Univerziteta u Tuzli Nermina Hadžigrahić izrazila je uvjerenje da će Balkanijada postati tradicionalna sportska manifestacija.

– Ovo je  odlična prilika da se povežu studenti s različitih univerziteta i da će Balkanijada donijeti nova prijateljstva. Prošle godine sam rekla da mi je žao što Balkanijada nije otvorena u prostoru Kampusa Univerziteta. Ove godine sam sretna što će otvorenje biti u Kampusu i što je dio sportskih terena obnovljen – kaže rektorica Hadžigrahić.

Na ovogodišnjoj Balkanijadi učestvovat će studenti Univerziteta u Tuzli, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta iz Zenice, Bihaća, Istočnog Sarajeva, Mostara, Travnika, Brčkog, Osijeka, Beograda, Novog Pazara, studenti Visoke škole računarstva i poslovnih komunikacija “eMPIRICA“ te IPI Akademije iz Tuzle.

Na vrh