Aktuelno

U Tuzli na gradilištu poginuo radnik firme Širbegović inženjering

Uprava firme Širbegović inženjering saopćila je da je danas oko 13 sati tokom izvođenja radova na pješačkom mostu u Tuzli smrtno stradao radnik ove firme H.M., dok su druga dvojica radnika lakše povrijeđena i nisu u životnoj opasnosti.

Uviđaj je u toku, a tačan uzrok nesreće utvrdit će se nakon provođenja kompletne istrage. Za sada je poznato da je do nesreće došlo uslijed prevrtanja betonskog mostovskog nosača u toku montaže omnia ploča.

– Uvidom u dokumentaciju u tvorničkoj kontroli utvrđeno je da su betonski nosači i omnia ploče proizvedeni u skladu s projektnom dokumentacijom i važećim normama i za njih je provedena kompletna procedura kontrole tvorničke proizvodnje. Izvršen je redovni inspekcijski pregled nadzorne službe – navedeno je u saopćenju Uprave firme.

Poginuli radnik H.M radio je u navedenoj firmi 22 godine na poslovima montaže AB konstrukcije.

– Bio je jedan od najboljih radnika kojeg smo imali. Njegova tragična pogobija kako za porodicu, tako i za naš kolektiv, predstavlja nenadoknadiv gubitak. Danas smo izgubili stručnog, pouzdanog radnika i brigadira koji je dao neprocjenjiv doprinos izgradnji velikog broja objekata na kojima je bio vodeći mentor. Uprava firme i svi uposlenici porodici izražavaju najiskrenije saučešće – navodi u saopćenju Uprava firme Širbegović inženjering.

Na vrh