U TK od 1. maja dozvoljene sportsko-rekreativne aktivnosti uključujući rad teretana

29.04.2021. 


Na području Tuzlanskog kantona od 1. maja dozvoljeno je obavljanje svih vannastavnih aktivnosti kao što su: dodatna nastava, kursevi, škole stranih jezika, ustanove za edukaciju odraslih, treninzi u zatvorenom prostoru, kao i svi vidovi sportsko – rekreativnih aktivnosti uključujući rad teretana, fitnes centara i slično.

Naredba je to Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, koja je usvojena na današnjoj vanrednoj sjednici Kantonalne vlade.

Navedene aktivnosti će se održavati uz strogo pridržavanje važećih epidemioloških mjera i preporuka u smislu maksimalnog broja prisutnih osoba, fizičke distance i provođenja postupaka dezinfekcije.

Sve ostale naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva ostaju na snazi do daljnjeg, kao i naredbe i preporuke Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona donesene u ranijem periodu.

Danas donesene naredbe ostaju na snazi od 1. do 7. maja.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!