Aktuelno

U subotu u Zimskom gradu Tuzla gostuje istinska diva – Lena Kovačević

Nakon što smo u Zimskom gradu Tuzla ugostili Jasmina Stavrosa, Al Dina, Gocu Tržan, Amela Ćurića, Crvenu Jabuku, Infuziju, Retro i TNT band … došlo je vrijeme i za jednu istinsku jazz divu – djevojku iz Beograda, Lenu Kovačević.

Lena, kćerka poznatog književnika i scenariste Dušana Kovačevića, je sigurno jedna od najzanimljivijih muzičkih pojava na ovdašnjoj estradi. Djevojka koja specifičnom bojom glasa, vješto uklapa ustaljene jazz standarde u modernu produkciju ne bježeći od zvuka prostora sa koga je potekla.

full-lena-8

Diplomirala je jazz pjevanje na Muzičkom konzervatoriju u Amsterdamu te je sarađivala sa brojnim poznatim svjetskim muzičarima. Sa Bajagom je sarađivala na muzici za film Profesionalac, a kao rezultat te saradnje je njen treći samostalni album „Džezeri“ na kome se nalaze obrade Bajginih pjesama u jazz maniru.

Ipak široj puplici Lena je postala poznata kada je krajem prošle godine objavila hit singl „Caffe“ u kome vješto kombinuje jazz i modernu dance produkciju, a koji je sigurno jedan od najvećih hitova, godine na izmaku.

Večeras vas u Zimskom gradu sa plesnim ritmovima zabavlja DJ Hari, a u subotu, velikom stageu uz kuhano vino i brojne gastronomske delicije i fenomenalna Lena Kovačević.

Dobro nam došli!

Na vrh