Aktuelno

U subotu humanitarni bazar ‘Volim Tuzlu’ za pomoć bolesnoj djeci

Humanitarni bazar ženskih rukotvorina “Volim Tuzlu” koji organizira Udruženje građana “Venus Amica” iz Tuzle bit će održan u subotu, 12. septembra u okviru manifestacije “Ljeta u Tuzli”.

Potpredsjednica tog udruženja Sanela Jurišić kazala je za Fenu da će oko 20 izlagača iz Tuzle i šire regije prodavati tradicionalne ženske rukotvorine, a posjetioci će moći kupiti nakit od raznog materijala, grnčariju, ćilime, rukotvorine članica Udruženja “Snaga Žene” i još mnogo toga ili se zasladiti kolačima i slatkišima “Slatkog ćošeta”.

Budući da je bazar humanitarnog karaktera, Jurišić je kazala da će od prodanih stvari napraviti fond iz kojeg će pomagati Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka”, Udruženje roditelja i prijatelja djece oboljele od dijabetesa “Novi horizonti” te Centar za djecu s višestrukim smetnjama “Koraci nade”.

Predstavnici tih udruženja, kao i djeca će, dodala je, biti prisutni na bazaru i predstaviti se sa svojim rukotvorinama.

Jedan dio novca bit će uručen i djevojčici Zari Stivčević, kojoj nedostaje oko 6.000 KM za liječenje, ali i brojnoj drugoj djeci kojoj je potreba pomoć. Istakla je da će u okviru bazara posjetnici moći izmjeriti šećer u krvi te učestvovati na aukciji starina.

Pozvala je sve da u subotu posjete bazar na Trgu slobode u Tuzli te učestvuju u humanitarnoj akciji.

Na vrh