Aktuelno

U subotu akcija “Pogledaj DVA puta i spasi ŽIVOT”

Kao i svake godine na početku moto sezone MK Tuzla u saradnji sa MUP-om TK i sponzorom akcije Auto Kućom NIPEX, ovom akcijom skreće pažnju svim učesnicima u saobraćaju o po život opasnim situacijama u kojima su najugroženiji pješaci, biciklisti i motociklisti.
Ovaj datum je simbolično izabran i za otvaranje Moto sezone 2018 u regionu kada mnogi Moto klubovi organizuju okupljanja i promotivne vožnje u svojim sredinama.

U sklopu akcije “Pogledaj DVA puta i spasi ŽIVOT”
U subotu 14.04.2018. 

od 14:30 do 15:30  na sjevernoj magistrali u ulici Kulina Bana na potezu od INA pumpe do stare Muzičke škole biće izmjenjen režim saobraćaja odnosno zatvorena desna saobraćajna traka u kojoj će od strane članova MK Tuzla a uz pomoć i obezbjeđenje PU Centar biti upriličen scenario nekoliko tragičnih nesreća s ciljem buđenja svijesti kao i podjela letaka. Te vas ovim putem molimo da se priključite u snimanju i objavljivanju ove akcije i kroz svoje medije doprete do svijesti što više učesnika u saobraćaju.
u 16:00 na Panonici kod slapova je planirano interaktivno druženje i tribina u podizanju svijesti o bezbjednosti u saobraćaju i korištenju zaštitne opreme uz praktični i teoretski dio.

Učesnicima će biti podjeljeni priručnici za motocikliste koji sadrže puno korisnih informacija o vožnji, opremi, pružanju prve pomoći itd..

Na vrh