Vijesti

U subotu akcija MK Tuzla – “Pogledaj DVA puta i spasi ŽIVOT”

Svake godine na početku moto sezone MK Tuzla u saradnji sa MUP-om TK i sponzorima akcije Auto Kućom NIPEX i Triglav Osiguranjem je provodila akciju “Pogledaj Dva puta i spasi Život”. Zbog situaciji sa pandemijom korona virusa ove godine organizatori su bili prvobitno odustali od njenog provođenja ali …. nakon učestalih saobraćajnih nesreća sa tragičnim ishodom po motocikliste ipak su se odlučili da sprovedemu ovu akciju.
Ovom akcijom skreće se pažnja svim učesnicima u saobraćaju o po život opasnim situacijama u kojima su najugroženiji pješaci, biciklisti i motociklisti.
U sklopu akcije “Pogledaj DVA puta i spasi ŽIVOT”_
U subotu. od 14:30 do 15:30 na sjevernoj magistrali u ulici Kulina Bana na potezu od INA pumpe do stare Muzičke škole biće izmjenjen režim saobraćaja odnosno zatvorena desna saobraćajna traka u kojoj će od strane članova MK Tuzla a uz pomoć i obezbjeđenje PU Centar biti upriličen scenario nekoliko tragičnih nesreća s ciljem buđenja svijesti kao i podjela letaka.
Od 16:00h na Panonici kod slapova je planirano interaktivno druženje i tribina u podizanju svijesti o bezbjednosti u saobraćaju i korištenju zaštitne opreme uz praktični i teoretski dio.

Učesnicima će biti podjeljeni priručnici za motocikliste koji sadrže puno korisnih informacija o vožnji, opremi, pružanju prve pomoći itd..


Komentari
Na vrh