Eventi

U srijedu u Hotelu Tuzla prezentacija turističke ponude Vrnjačke Banje

Vrnjačka Banja je najveće i najpoznatije banjsko liječilište u Srbiji i tradicionalno vrlo privlačan turisticki centar za odmor i rekreaciju. Banja se nalazi u centralnoj Srbiji, oko 200 km južno od Beograda.

Vrnjačka Banja ima veoma dugu liječilišnu tradiciju. Na Vrnjačkom toplom mineralnom izvoru u vremenu od II do IV vijeka Rimljani su izgradili svoje liječilište i oporavilište AQUAE ORCINAE. O tome nam svjedoče arheološki nalazi u užem jezgru rimske banje, odnosno bazen za kupanje, rimski izvor tople mineralne vode (Fons Romanus) i mnoštvo kovanog novca koji je iz kultnih motiva ostavljen u ljekoviti izvor.

 

Vrnjačka-Banja

Vrnjačka Banja raspolaže smeštajnim kapacitetima od preko 15.000 ležaja, od kojih se oko 4.500 nalazi u hotelima, pansionima i apartmanskim naseljima, 850 ležaja je u zdravstvenom centru i oko 10.000 u domacoj radinosti (koji nisu svi kategorisani). U Vrnjačkoj Banji se nalaze hoteli visoke kategorije koji u svojim sadržajima imaju pokrivene bazene, kongresne dvorane i sportske sadržaje.

 

Hotel-MERKUR-Vrnjacka-banja

Eksploatacija mineralnih izvora Vrnjačke Banje počela je 1970. godine. Popularna voda u staklenim bocama počela je veoma brzo da osvaja tržište i da pronosi slavu mjesta iz kog potiče. Mineralna voda “Vrnjci” najbolje asocira na Vrnjačku Banju. Još nekoliko prestižnih firmi iz ovog mjesta u posljednjih nekoliko godina izborilo se za sličan status koji je godinama imala samo mineralna voda “Vrnjci”, a to je da izgovorom samog imena firme pomislite na blagodeti i ljekovitost Vrnjačke Banje. Preko cijele godine, posebno u mjesecima ljetnje turisticke sezone, Vrnjačka Banja svojim poshetiocima nudi izuzetno bogat, sadržajan i raznovrstan kulturno – zabavni program. Brojni sportsko – rekreativni objekti i tereni pružaju vrlo povoljne uslove za rekreaciju i pogodni su za pripreme vrhunskih sportskih ekipa.

Prezentacija turističkih potencijala Vrnjačke Banje održaće se u srijedu 17.7.2019 godine od 14 sati u Kristalnoj dvorani Hotela Tuzla, a u goste nam dolaze svi značajniji turistički radnici iz ovoga grada.

Na vrh