Politika

U punoj sali BKC-a u Tuzli: Održan Programski skup Asocijacije mladih SDA TK-a

Mladi su snaga SDA,  imamo jasan cilj i iskrenu namjeru, a to je država Bosna i Hercegovina! “

 

13.04.2018.godine u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli održan je  Programski skup Asocijacije mladih SDA TK-a. Mladi iz Tuzlanskog kantona okupili su se kako bi poslali jasnu poruku da SDA ima mladost na koju može itekako računati, ali i da mladima pripada daleko veći udio u odlučivanju kada je u pitanju naša domovina i uloga mladih u njoj.

Gosti Programskog skupa bili su Salko Zildžić, predsjednik Asocijacije mladih SDA BiH, Muamer Zukić, zastupnik u Skupštini TK te Nisvet Mujanović, šef kabineta federalnog ministra raseljenih osoba i izbjeglica.

O ulozi mladih, a pogotovo ulozi žene u politici govorila je Sumeja Ramić, predsjednica Asocijacije mladih SDA Kalesija koja je istakla da tim KO AM SDA TK-a okuplja obrazovane, perspektivne i čestite mlade osobe koje su sa jedne strane prepoznale važnost države i državotvornost SDA, a sa druge snagu mladog čovjeka koji ne dopušta da ga politički procesi nose poput nabujale rijeke sa obale na obalu, već aktivno djeluje na političke procese.

“Vodeći se riječima prvog predsjednika rah. Alije Izetbegovicća, moramo voditi računa o učešću žena u politici na način da se radi na stvaranju jednakih uslova u svim poslovima društva i države za obrazovane i aktivne osobe, bili oni muškarci ili žene”, kazala je Ramić.

Midhat Čaušević, predsjednik Asocijacije mladih SDA TK je istakao da je SDA državotvorna stranka te da je u temelje nezavisnosti države Bosne i Hercegovine ugrađena ideja SDA, ideja rahmetli Alije Izetbegovića.

“Mladi su pokazali da danas mogu preuzeti bajrak i emanet koji su nam ostavili naši roditelji, braća,  najdraži braneći Bosnu i Hercegovinu. SDA je put kojim će mladi hoditi,ali isto tako vrijeme je da to ovaj put kao nikad do sada pokažu i naši najodgovorniji. Mladi mogu, imaju legalitet i legitimitet da čista obraza izađu na megdan neprijateljima Bosne i SDA i da kažu da se borba za politički suverenitet Bošnjaka nastavlja. Nova snaga dolazi u SDA, nova snaga za nove izazove, jer naša prednost je u činjenici da imamo jasan cilj i iskrenu namjeru, a to je država Bosna i Hercegovina”, istakao je, između ostalog Čaušević.

Skupu su se, pored nabrojanih obratili i Džanan Kušljugić, Abdel Đozić, Alija Mevkić, Muamer Zukić i I predsjednik AM SDA BiH Salko Zildžić.

 

 

Press služba

KO AM SDA TK

Na vrh