Tuzlanski kanton

U požaru u Srebreniku poginula jedna osoba a četiri vatrogasca povrijeđena

U nedjelju, 14. aprila 2024. godine, Operativni centar Uprave policije MUP TK-a primio je obavijest od dežurnog Policijske stanice Srebrenik o požaru na objektu “Dom smreka” d.o.o u Srebreniku.

Događaj se odigrao u 14:25 sati, a na mjesto požara odmah su upućeni policijski službenici, ekipa Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik i pripadnici Vatrogasne jedinice Srebrenik, a u pomoć su pristigle i kolege iz Gradačca.

Nažalost, jedno lice je pronađeno povrijeđeno te je prevezeno u prostorije SHMP Srebenik, ali je, uprkos naporima medicinskog osoblja, preminulo zbog zadobijenih ozljeda.

Smrt je potvrdio ljekar mrtvozornik Doma zdravlja Srebrenik a radi se o N.K.(1973) iz Rapatnice. U međuvremenu, oko 16,25 sati požar je lokalizovan. O događaju je takođe obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a na mjestu događaja nalaze se i istražitelji OKP PU Srebrenik. Uviđajem će rukovoditi dežurni tužilac, a isti će, po nalogu i pod nadzorom tužioca izvršiti istražitelji Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a i inspektor za ppz, kada se za to steknu uslovi

Zbog udisanja štetnih gasova prolikom intervencije, zbog povreda su se u SHMP Doma zdravlja Srebrenik javila četiri vatrogasca PVJ Srebrenik, nakon ukazivanja medicinske pomoći, dva su upućena na kućno liječenje a dva u JZU UKC Tuzla, Kliniku za plućne bolesti

 

Na vrh