Politika

U povodu 25 godina BOSS – Bosanske stranke

BOSS – Bosanska stranka obilježava 25 godina postojanja i prepoznatljivog djelovanja, a simbolika Dana pobjede nad fašizmom, kada je 9-og maja 1994. godine izvršena sudska registracija BOSS-a, odredila je djelovanje BOSS-a u beskompromisnoj borbi protiv svih vrsta nepravde, fašizma i neofašizma, kriminala, socijalne i svake druge obespravljenosti – koje gotovo tri decenije produkuje bahata, kriminalizirana i nemoralna vlast.

 
Dvadeset pet godina jedinstvenog i prepoznatljivog djelovanja u argumentovanom raskrinkavanju nemoralnih političara i politike, kao i kontinuirano nuđenje efikasnih rješenja za prosperitet građana i države, obavezuje BOSS da ni po koju cijenu neće izdati građane.

 
BOSS će se i dalje aktivno zalagati za antifašizam, socijalnu pravdu i sistem koji garantuje ravnopravnost, ekonomsku održivost, poštivanje osnovnih ljudskih prava i pravednost, kao i državu u kojoj neće biti režimske medijske blokade djelovanja političkih stranaka koje se suprotstavljaju vladajućoj oligarhiji, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

 
Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović građanima je čestitao i Dan pobjede nad fašizmom, Dan Evrope i Dan Zlatnih ljiljana.
09. 05. 2019.                                                                                   Muamer Dedić, Press BOSS-a

Na vrh