Eventi

U ponedjeljak u Tuzli: „Svi za Banku koštane srži Bosne i Hercegovine“

Poštovani,

pozivamo Vas da u skladu sa svojim planiranim aktivnostima propratite manifestaciju „Svi za Banku koštane srži Bosne i Hercegovine“ koja će biti realizirana u ponedeljak 10.12..2018g. u Tuzli

Riječ je o trenutno najznačajnijem projektu u našoj zemlji koji je podržan od institucija sistema, privrednika u javnom i privatnom sektoru i svih građana Bosne i Hercegovine.

Manifestacija počinje u 10 sati u Narodnom pozorištu Tuzla, okruglim stolom čiji su sudionici djeca, učenici škola sa područja Tuzlanskog kantona. Njima će se pridružiti i članovi Udruženja majke hendikepriane djece. U 11 sati u Narodnom pozorištu počinje manifestacija „Pjevamo za Banku koštane srži Bosne i Hercegovine“.

Po završetku programa planiran je grupni odlazak na gradski Trg sloboda gdje će sama manifestacija biti završena jednom simboličnom porukom. Voditelj ovog dijela programa je učenik Katoličkog školskog centara Deni Erdeljac.
U programu učestvuju : Dječiji hor Slavuj, Osnovna Muzička škola, Prva osnovna škola Lukavac grad, OŠ Miladije, OŠ Slavinovići, Katolički školski centar, Obdanište Naše dijete, Djeca centra iz Udruge Majke hendikepirane djece, OŠ Jala, OŠ Tušanj…
Kruna cjelodnevnih aktivnosti 10. decembra ove godine bit će donatorska večer, koja će biti održana u Hotelu Tuzla u Tuzli i počinje okupljanjem zvanica od 18:00 do 19:00 sati u Hotelu Tuzla, Kristalna dvorana.
Cilj je da se ovakvim akcijama probudi svijest i savjest institucija sistema, privrednika u javnom i privatnom sektoru i svih građana Bosne i Hercegovine, te osiguraju uslovi i sredstva za liječenje u BiH.
Očekuje se veliki broj zvanica iz cijele BiH među kojima su: Đemila Gabriel počasna konzulica BiH u Australiji, Meliha Bijedić zastupnica u Domu parlamenta BiH, Nada Mladina iz Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, predstavnici Vlade TK (Premijer, Jakub Suljkanović, Ministar zdravstva, Bahrudin Hadžiefendić, Ministar finansija, Miralem Nuhanović), načelnici općina, Jovan Divjak, glumci Narodnog pozorišta Tuzla, Veterani sporta Bosne i Hercegovine, aktivni sportisti , amabasadori Banke koštane srži Hokejaški klub Medvjed Sarajevo, predstavnici Rotari klubova Distrikta 1910, Prvakinje BiH u košarci, osvajačice KUP-a BiH za sezonu2017/18 i jedine predstavnice BiH u regionalnoj WABA ligi, košarkašice RMK Banovići, menagment Tuzla i ljekari UKC Tuzla i mnogi drugi ugledni i reprezentativni građani BiH.
Večer će biti obogaćena kulturnim i zabavnim programom,tombolom i nagradama koje su pripremljene uz pomoć stalnih sponzora iz cijele BiH. Neki od učesnika su Nedžad Salković,  Dječiji hor Slavuj, Hor Princes Krofnice Sarajevo, Vokalni ansambl Tuzlanke, Klapa Mirakul,Hor Iskre, sopranistica Dženana Huseinagić uz klavirsku pratnju Nudžejme Huseinagić, violinistica Arina Behlilović, prof. Zlatan Mujkić i prof. Renata Bagarić, Zvonimir Erdeljac, grupa SIN, Nesib Nesko Delibegović, Aida Srna, Sara Begić i Nejra Prošić, i mnogi drugi.
Voditeljice večernjeg dijela programa su: Damira Ibranović i Remira Osmanović.
Kako je nastupilo vrijeme Adventa i bliže nam se novogodišnji praznici da sve bude u svečanom ambijentu pobrinula se mlada dizajnerica Emina Jakubović.
– Za realizaciju manifestacije zahvaljujemo se direktorici Hotela Tuzla, gospođi Amaliji Simić i menadžmentu hotela, također svim privrednim subjektima koji su podržali ovaj humani projekat, saopštili su organizatori.
Projekat možete podržati uplatom na žiro račun 1401011130006577- svrha uplate donacija za Banku koštane srži BIH, kupovinom vaučera, pozivom na brojeve telefona koji će biti objavljeni tokom večeri u direktnom prijenosu na FACE TV u termin od 20:00 do 23:00 h.

Na vrh