Tuzla

U ponedjeljak, 20. novembra, u Tuzli javni događaji kampanje “Poštuj život, ne oružje”

U Tuzli, Robna kuća Tuzlanka, Univerzitetska 16, ponedjeljak, 20. novembar od 12 do 15 sati 

U kampanji učestvuje svih 10 kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u FBiH, MUP Republike Srpske, te Policija Brčko distrikta BiH, uz kontinuiranu informisanost Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja (SALW) u BiH.

 

Kroz događaje koji će se održati širom Bosne i Hercegovine, uz razgovor sa policijskim službenicima, građani i građanke, kao i mladi i djeca će imati priliku da čuju nešto više o samom projektu. Poseban akcenat je na odgovornim vlasništvom nad oružjem čime sprječavamo tragične slučajeve, dok neodgovornim vlasništvom dovodimo u opasnost sve u njegovoj blizini. Ovo je i jedna od ključnih poruka kampanje “Poštuj život, ne oružje”.

 

Nakon predavanja policijskih službenika o ovoj važnoj temi za bh. društvo, biće upriličen razgovor i kviz za djecu i mlade o njihovim stavovima i poznavanju ove problematike.

 

Osim u Tuzli javni događaji promocije kampanje podizanja svijesti o opasnostima SALW-a  održani su u: Sarajevu 13. novembra; Livnu 15. novembra; Širokom Brijegu 16. novembra, Zenici 17. novembra; a biće održani u: Bijeljini 23. novembra; Travniku 28. novembra; Cazinu 29. novembra; Prijedoru 30. novembra; Mostaru 4. decembra; Trebinju 5. decembra i drugim gradovima u BiH tokom 2023. i 2024. godine.

Na vrh