Tuzla

U petak u 11h na Slanoj banji obilježavanje 30 godina od osnivanja Armije BiH

Povodom obilježavanja 15. aprila Dana Armije RBiH u organizaciji boračkih organizacija i Gradske uprave Grada Tuzla, sutra će se na Slanoj Banji u Tuzli obilježiti ovaj značajan datum u novijoj historiji Bosne i Hercegovine.

Učešće će pored predstavnika boračkih organizacija te predstavnika gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Jasminom Imamovićem, uzeti i učenici osnovnih i srednjih škola svojim kulturno zabavnim programom a ono što je od strane organizatora podcrtano kao jako važno je podatak da se na ovoj manifestaciji očekuje i veliki broj građana.

“Ovo je veliki dan za naš grad i našu domovinu i želimo da ga obilježimo na dostojanstven način kako to dolikuje Armiji RBiH čiji rođendan slavimo. Naša Armija i naši najhrabriji sinovi zaslužuju da im se oda velika počast i poštovanje, posebno onima koji su svoje živote ugradili u slobodu koju danas imamo”- kazao je o ovoj manifestaciji Nermin Marevac, predsjednik ORVI 92-95 Grada Tuzla.

Kako se očekuje veliki broj građana, učenika, studenata i boraca nema sumnje da će sutra od 11,00 sati Slana Banja biti u bojama zastava Armije RBiH i Bosne i Hercegovine.


Komentari
Na vrh