Vijesti

U petak protestna šetnja UK SPO 15.maj

Poštovani  kupci i sugrađani,

Prošao je i trinaesti  po redu 15.maj,  nakon što je počela gradnja  SPO 15.maj u  Tuzli. Nakon „obećanja“ Gradske uprave u januaru da ćemo useliti i obaviti tehnički prijem objekta prije 15.maja  ove godine, to do danas nije desilo.

Već mjesecima ćutanje  Gradske uprave u rješavanju pitanja vezanih za Direkciju za izgradnju a  koja je još uvijek u  većinskom vlasništvu Grada.

Do danas nije do kraja  sprovedena  ni ODLUKA Gradskog  vijeća iz novembra 2017.godine, priključenje  objekta SPO 15.maj na elektroenergetsku mrežu.

Firma „Giprom“ d.o.o. (Salih i Burhan također nije ispunila svoje obaveze vezane za završetak objekta kao ni potrebnu dokumentaciju  za tehnički prijem objekta.

Tužilaštvo TK i dalje ćuti po našoj krivičnoj prijavi iz oktobra 2016.godine i neimenuje krivce i nedonosi tužilačku odluku.

 

STOP  LOPOVLUKU  I  KRIMINALU!!!!

 

Zato najavljujemo nove proteste u petak, 03.07.2020.godine rutom SPO 15.maj – Plato kod zgrade Jupiter. Okupljanje počinenje ispred zgrade  u 13:30h, a protestna šetnja kreće  u 14.00h.

Zbog trenutne situacije sa COVID-19 broj učesnika u protestnoj šetnji je ograniočen na 50 osoba. Takođe molimo sve učesnike da se pridržavaju mjera te nose maske i drže distancu od 2 metra.

 

UK SPO 15.maj


Komentari

Na vrh