Kult(ura)

U petak promocija knjige „Bazična gastroenterologija i hepatologija“ autora prof.dr.sc. Nermina Salkića

Čast i zadovoljstvo nam je pozvati Vas na promociju knjige „Bazična gastroenterologija i hepatologija“ autora prof.dr.sc. Nermina Salkića, koja će biti upriličena u petak, 16.12.2022.godine u 19:00h u ateljeu Ismeta Mujezinovića (Klosterska 19).

„Radi se o kapitalnom djelu iz oblasti gastroenterologije, hepatologije, te digestivne endoskopije i ultrazvuka, koje je namijenjeno svim zdravstvenim profesionalcima, budući da je sadržaj i domen knjige koncipiran tako da pruži osnovna znanja iz ove oblasti, a koja prosječan ljekar, bez obzira na primarnu specijalnost, student medicine, kao i drugi zdravstveni djelatnik treba da ima iz ove oblasti“, izjavio je doktor Salkić o knjizi.

Promotori knjige su ujedno i njeni recenzenti:

  1. dr.sc. Milenko Bevanda, prorektor za biomedicinske znanosti Sveučilišta u Mostaru i Šef Odjela gastroenterologije i hepatologije SKB Mostar,
  2. dr.sc. Goran Hauser, dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci,
  3. dr.sc. Srđan Đuranović, načelnik Gastroenterološkog odelenja Klinike za gastroenterohepatologiju Kliničkog centra Srbije, Beograd, te
  4. dr.sc. Ivica Grgurević, pročelnik Zavoda za gastroenterologiju, hepatologiju i kliničku prehranu KBD Dubrava, Zagreb.

Autor knjige, prof.dr.sc. Nermin Salkić je specijalista interne medicine, subspecijalista gastro – enterohepatologije, te redovni profesor Medicinskog fakulteta u Tuzli. Trenutno je uposlen na Odjelu gastroenterologije i hepatologije UKC-a Tuzla.

Na vrh