Eventi

U petak 13.07.2018. godine u okviru kulturne manifestacije “Ljeto u Tuzli” izvođenje muzičko-poetskog kolaža „Tražim ulicu za svoje ime“

Muzičko- poetski performans Jasmine Šehanović (profesorice violine), Dejana Milkunića (profesora harmonike) i  glumca Irfana Kasumovića, biće izveden u okviru manifestacije “Ljeto u Tuzli”. Performans podrazumijeva zaokruženu cjelinu prožetu stihovima Maka Dizdara, Abdulaha Sidrana, A. B. Šimića i drugih pjesnika sa osebujnim i bogatim muzičkim repertoarom.

Recital će biti izveden u Centru za kulturu Tuzla, atelje Ismeta Mujezinovića, u petak 13.07.2018.godine u 20h. Izvođenje je u okviru kulturne manifestacije “Ljeto u Tuzli” a ulaz je slobodan.

Muzičko-poetski kolaž  je projekat koji zastupa i objedinjuje muzičku umjetnost, književnost i umjetnost glume. Učesnici su Jasmina Šehanović (violina), Dejan Milkunić (harmonika)  i Irfan Kasumović (glumac) Pored njih tehničku ekipu sačinjavaju Ademir Omerčehajić (ton i svjetlo majstor), Aldin Ismić (izvršni producent),  Damir Pirić (dizajn propagandnog materijala) i Muhamed Kahrimanović (fotografija i video), a autor koncepta je Irfan Kasumović.

Shodno navedenome riječ je o multimedijalnom projektu koji na novi način prezentuje našu kulturnu baštinu.  Do sada je recital izveden u Maglaju i Zavidovićima, a tokom ljeta biti će izveden pored Tuzle u: Kladnju, Kalesiji, Gradačcu i turneja po Crnoj Gori.

Na vrh