U nedjelju otvaranje izložbe – “Glas razuma u teškim vremenima”

07.05.2021. 


Povodom 9. maja Dana pobjede nad fašizmom i Dana Zlatnih ljiljana, Muzej istočne Bosne Vas poziva na izložbu više kustosice – historičarke Nataše Perić “Glas razuma u teškim vremenima“. Izložba će biti otvorena u Ateljeu “Ismet Mujezinović” u nedelju (9.5.2021), u 12:00 sati.

Ovom izložbom slavimo antifašizam i ljudskost koja nadilazi sva zla ovog svijeta. Prisjećamo se cijenjenih heroja u borbi za jednakost i pravdu kao što su Hadži Hasanaga Pašić, Muhamed Šefket Efendija Kurt i Ratimir Deletis. Ovom izložbom posebnu pažnju posvećujemo prosvjetnom radniku, novinaru, publicisti i istaknutom borcu za ljudska prava iz Bijeljine, Lazaru Manojloviću (1932-2016.). Zbog svojih djela 2008. godine dobio je pečat grada Padove i u njegovu čast je posađena maslina u “Parku pravednika širom svijeta” – koji počiva na principima širenja kulture mira, odavajući počast svim hrabrim ljudima koji su se suprostavili tiraniji i fašizmu.

Dobrodošli!


BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!