U nedjelju – Noć Oskara na BHT1 – Uživo uz sve sadržaje dodjele ovogodišnje nagrade

23.04.2021. 


U nedjelju 25. aprila gledatelji Televizije Bosne i Hercegovine, moći će pratiti kompletan prijenos cjelovečernjeg programa dodjele najprestižnije filmske nagrade Oskar u okviru specijalnog programa BHT1 “Noć Oscara” koji počinje od 20,00 sati.

U okviru Specijalnog programa “Noć Oscara” gledatelji BHT1 će već u 20,30 sati moći pogledati film Ničija zemlja reditelja Danisa Tanovića koji je BiH donio najprestižniju filmsku nagradu Oskar.

U noći Oskara gledatelji BHT1 moći će uživo pratiti dešavanja sa Red Carpeta koji počinje 30 minuta iza ponoći, dodjelu nagrada Oskar od 2 do 5 sati, te Oscar Show koji koji je planiran odmah nakon dodjele nagrada.

maja miralem foto

Kroz cjelovečerni prenos uživo vodit će vas Maja Miralem i Mediha Adrović.

U nedjelju u 15,45 sati uoči dodjele nagrade Oskar, za koju je nominiran i film bosanskohercegovačke redateljice Jasmile Žbanić „Quo vadis, Aida“ reemitiramo intervju sa Jasmilom Žbanić snimljenog u Stocu. Koproducent filma je i BHRT. Redateljica Žbanić sa Majom Miralem govori o medijskoj šutnji tokom procesa rada na filmu, nagradama, ali i novim projektima.

mediha adrovic foto

                                                                                                      Mediha Adrović

Dan prije dodjele nagrade Oskar, u subotu 24. aprila u 22 sata, pogledajte reprizu reportaže “Iza scene: Quo vadis, Aida?“, autorice Medihe Adrović, u kojoj donosimo sve o filmu, glumačkoj postavi, ali i izazovima sa kojima se susretala ekipa tokom snimanja filma.

“Noć Oscara” pratite putem web stranice www.bhrt.ba, kao i naših aplikacija za Android i iOS mobilne telefone.BoljaTuzla.ba


Komentari

Portal BoljaTuzla.ba (u daljem tekstu Redakcija) zadržava pravo moderacije tj. pregleda, brisanja, izmjene i svih drugih mogućih radnji nad komentarima/mišljenjima posjetilaca, u cilju održavanja konstruktivne, kreativne i kulturne diskusije, bez obaveze najavljivanja i/ili ranijeg obrazloženja. Komentari koji vrijeđaju ličnost, porodicu, bilo koje (javne ili privatne) osobe biće izbrisani i/ili izmjenjeni u skladu s Uslovima korištenja portala.

Dobrodošli na boljatuzla.ba

klikni ovdje i

Kaži šta misliš!

Unesite pojam za pretragu, a zatim tipku ENTER!

BoljaTuzla.ba SOC!AL

 

2012 © BoljaTuzla.ba - Sva prava zadržana. Kontakt | Impressum | Uslovi i pravila korištenja.
Stranica je optimizirana za Mozilla Firefox, Google Chrome i Apple Safari web browser. Preuzmite novi web browser!