Tuzla

U nedjelju Moto Mrazovi daruju i uveseljavaju malu raju u Tuzli

Moto klub Tuzla će u saradnji sa bratskim Moto klubom Osijek u nedjelju realizirati akciju Moto Mrazovi Tuzla koja ima za cilj obradovati mališane paketićima i slatkišima.

– Bajkeri će se obući u odjeću motomraza i dijeliti paketiće djeci koja nemaju ono što druga djeca imaju. Prvenstveno idemo u dom za djecu bez roditeljskog staranja Tuzla. Toj djeci ne fali ni hrane, niti bilo čega drugog, ali oni se nama obraduju najviše. Iskoristimo vrijeme da igramo odbojku, provozamo se motorima i poklonimo im našu pažnju koja njima jedino nedostaje – izjavio je predsjednik Moto kluba Tuzla Almir Toromanović.

Početkom decembra bajkeri iz Tuzle sa prijateljima iz Osijeka dijele paketiće na isti način u tome gradu, dok krajem decembra akcija tradicionalno se provodi u Tuzli. Cilj je obradovati najmlađu raju.

– Nakon Doma za djecu bez roditeljskog staranja, idemo pred školu “Pazar” gdje će nas dočekati djeca iz tri udruženja. Tamo paketiće dijelimo djeci sa nekim oblikom invaliditeta, a nakon toga odlazimo na Trg Slobode gdje ćemo maloj raji podijeliti slatkiše i učestvovati u Kids party – izjavio je Toromanović.

Moto Mrazovi će u nedjelju u 13 sati krenuti na svoje prvo odredište, a nakon toga gradom i do drugih lokacija gdje će uveseljavati mališane i darovati ih što su bili dobri ove godine.

Na vrh