Eventi

U Narodnom pozorištu Tuzla jedan od najnagrađivanijih italijanskih filmova u prošloj godini

U okviru V Sezone italijanske kulture u Bosni i Hercegovini, Grad  Tuzla, u saradnji sa Ambasadom Republike Italije u Bosni i Hercegovini  i JU Narodno pozorište Tuzla, učestvuje u Sedmici italijanskog filma u  Bosni i Hercegovini, koja se održava od 20. do 27.11. 2017. u   Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Mostaru i Višegradu U svakom od gradova  će biti prikazani različiti filmovi savremene italijanske filmske  produkcije.

U okviru ove manifestacije, u Tuzli će, u ponedjeljak, 27.novembra u  19.00 sati, u Narodnom pozorištu Tuzla, biti prikazan film Zvali su ga  Jeeg Robot (Lo chiamavano Jeeg Robot), režisera Gabriele Mainettija.

Radi se o akcionom filmu, kojeg je italijanska La Stampa proglasila  “najvažnijim italijanskim filmom u 2016.”

Film je dobitnik osam nagrada David di Donatello 2016, koje dodjeljuje  Italijanska filmska akademija: za najboljeg režisera, za najbolji  scenarij, za najboljeg producenta, za najbolju mušku i najbolju žensku  glavnu ulogu, za najboljeg sporednog glumca i najbolju sporednu  glumicu, za najbolju montažu i najbolji film, kao i brojnih drugih  međunarodnih nagrada i priznanja na filmskim festivalima širom svijeta.

Ulaz na projekciju je slobodan.

Film je na italijanskom jeziku, sa titlovima na  b/h/s.

Na vrh